Husqvarna onthult 2018 FS 450 Supermoto

Husqvarna Motorcycles heeft de nieuwe 2018 Husqvarna FS 450 Supermoto voor op het circuit onthuld. In een persbericht wordt aangegeven dat de geüpdatete 2018 versie verbeterde ‘ongeëvenaarde’ prestaties heeft meegekregen en het design voorzien is van nieuwe graphics.

Het 2018 ééncilinder SOHC (enkele bovenliggende nokkenas) motorblok heeft een geheel nieuw ontworpen slipper clutch gekregen die ontwikkeld is door de Zwitserse specialist Suter Industries. Deze moet instabiliteit en hoppen bij het harde (aan)remmen in een bocht voorkomen, terwijl de koppeling garant moet staan voor een maximale controle voor een perfecte supermoto-stijl drifting.

Voor aanpassing van de motorconfiguratie is de FS-450 voorzien van een mapping-schakelaar op het stuur, die eenvoudig te bedienen is en tevens de launch control-functie activeert. Door de hoeveelheid vermogen te beperken op het achterwiel verbetert de tractie en wordt controleverlies bij volle acceleratie voorkomen. Verder zorgen het 44 mm Keihin gasklephuis, een uitlaatsysteem met ingebouwde resonantiekamer en een nauwkeurige 5-versnellingsbak voor optimale prestaties van het blok.
De nieuw ontworpen inlaatkanalen zijn nauwkeurig gepositioneerd om luchtvervorming te voorkomen en de airbox zorgt voor een maximale luchtstroom en maximale filter bescherming. Het luchtfilter is gemakkelijk bereikbaar, zonder gereedschap, door verwijdering van het linker zijpaneel. Eenvoudig onderhoud wordt gegarandeerd door de Twin Air filter en het filterkooi-ontwerp, dat is voorzien van een eenvoudige fail proof montagesysteem voor een nauwkeurige installatie.

Het nieuwe motorblok is opgenomen in een speciaal door WP Performance Systems ontworpen frame waarbij (uniek voor Husqvarna modellen) het samengestelde subframe bestaat uit 30% koolstofvezel waardoor het opvallend licht en bijzonder sterk is.
De FS 450 is voorzien van een set zwarte Alpina spaakwielen, 16,5” voor en 17” achter, waarop Bridgestone 125/80 R420 en 165/65 R420 slick banden zijn gelegd. Voor de rempartij wordt een beroep gedaan op Brembo 4-zuiger radiaal gemonteerde remklauwen die aangrijpen op een 310 mm remschijf aan de voorzijde. Achter is een 220 mm schijf geplaatst. Als laatst kan nog gemeld worden dat het zadel een nieuwe bekleding heeft gekregen die voor extra grip moet zorgen en dat er een volledig assortiment kleding en accessoires beschikbaar is.

Highlights 2018 FS 450
• Lichtgewicht chroommolybdeen frame
• Innovatieve koolstofvezel subframe
• Aluminium swingarm
• Gesloten cartridge WP-voorvork en CNC gefreesde kroonplaten
• High tech EFI-systeem en betrouwbare elektrische start
• Nieuwe Suter anti-slipkoppeling
• Lichte Li-Ion batterij
• Alpina Tubeless spaakwielen
• Bridgestone slicks
• Radial Brembo remklauwen
• Standard mapping- switch: Launch control & traction control
• Nieuwe graphics/kleuren & zadelhoes

De nieuwe Husqvarna 2018 FS 450 zal verkrijgbaar zijn vanaf juli 2017 bij alle erkende Husqvarna dealers. De prijs is (nog) niet bekend gemaakt, maar de 2017 FS 450 kost 10.340 euro (incl. btw, geen bpm).


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief