Grote Franse motorwinkelketen Dafy Moto komt naar Nederland

Nadat de Franse motorwinkel-gigant Dafy Moto recent al aankondigde uit te breiden naar België, wil het bedrijf nog in 2021 als online-aanbieder ook doorstoten naar Nederland, zo meldt een woordvoerster aan Nieuwsmotor. Dafy Moto heeft in Frankrijk 187 motorwinkels, waarvan een groot deel als franchiseformule wordt gevoerd. Daarnaast heeft de keten een sterke online catalogus van meer dan 100.000 artikelen in een centrale webshop. De Franse keten maakte daarmee vorige maand de overstap naar België, waar als eersten nu de Franssprekende Waalse motorrijders al online kunnen bestellen in de gelocaliseerde webshop. 

Dafy-Moto.nl

Volgens Sarah Mussati, manager internationale ontwikkeling bij Dafy Moto, zal er al heel snel een Nederlandstalig deel van de website voor de Vlamingen zijn, waarna ook de Nederlandse site nog dit jaar live gaat. Over het openen van fysieke winkels of de mogelijkheden van franchise is men nog niet zeker. Dit noemt Dafy de “tweede strategie”, die af zal hangen van de ontvangst van de webshop, maar ook van mogelijkheden voor het voeren van merken in Nederland. Dat merkbeleid is vaak lastig voor grote motorwinkelorganisaties die een land ‘erbij’ willen doen; in veel gevallen liggen de exclusieve importeurschappen al bij een ander, waardoor dat merk niet in de nieuwe markt gevoerd kan worden. Hierover wil Dafy Moto pas volgend jaar een besluit nemen. 

Oorlog om motorwinkelmarkt

Zoals verwacht mengt de Franse grootmacht zich zo vooraan in het gevecht om de Nederlandse en Europese ‘motorwinkelmarkt’. Die woedt al langer op verschillende niveaus tussen een aantal grote partijen zoals groothandels Bihr, Powersport Distribution Group (Hoco Parts), Parts Europe, Duell en Larsson/Matthies maar ook retailers en online aanbieders als MKC Moto/Richa, Polo, Motocard en XL Moto/24MX (Pierce) 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief