Duitse regeringspartij: 130 km/u maximum snelheid op Autobahn

Duitsland’s grootste politieke partij, de SPD, wil de maximumsnelheid op de Autobahn in heel Duitsland naar 130 brengen. Dit moet dan ook gaan gelden op de snelwegen waar nu nog geen snelheidslimiet geldt. De Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD) maakt sinds 2017 deel uit van de regeringscoalitie van het kabinet Merkel IV en presenteerde deze week haar verkiezingprogramma voor de verkiezingen, die eind september 2021 plaats zullen vinden. Daarbij wil de SPD zich volgens de Duitse media als milieupartij profileren, wat uit een flink aantal voorgestelde milieumaatregelen blijkt. Naast de ‘Tempolimit 130’ wil de partij dat er in 2030 in Duitsland al 15 miljoen elektrische voertuigen rijden en wordt er gesproken over een klimaatneutraal Duitsland als doelstelling. 

Volgens de centrumlinkse partij zal het invoeren van een maximumsnelheid goed zijn voor milieu en verkeersveiligheid, wat door diverse mobiliteitsorganisaties bestreden wordt; volgens door hen opgevoerd onderzoek vinden maar 6,7% van alle verkeersongevallen op de autosnelwegen plaats en levert de Tempolimit maar een CO2-besparing van 0,22% van het Duitse geheel op. Overigens is de onbeperkte maximumsnelheid al jaren een politieke issue, maar tot nu toe leidde dit nooit tot het afschaffen ervan. 

“Op de Bundesautobahnen voeren we een snelheidslimiet van 130 km/u in. Dat beschermt het milieu en vermindert het aantal ongevallen aanzienlijk” – SPD


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief