Ducati vergroot licentie-aanbod: elektrische vouwfietsen en steps

In een persbericht laat Ducati weten dat het haar aanbod van elektrische fietsen en steps wordt uitgebreid. Dit betreft in feite een licentiedeal, omdat Ducati zelf geen elektrische voertuigen ontwikkelt of produceert. Vanaf nu zal het elektrische aanbod gestroomlijnd worden via MT Distribution, een Italiaans bedrijf dat op deze manier al een aantal andere merken beheert. Naast de bestaande Ducati Mig RR elektrische mountainbike, feitelijk een rode versie van de Mig R van producent Thok, komen er nu vier elektrische steps en drie elektrische vouwfietsen. Op de site van Argento E-Mobility, een ander merk van MT Distribution, staat al een eerdere serie Ducati-steps. Daarnaast wordt onder de Argento-merknaam ook een serie elektrische vouwfietsen verkocht; het ligt voor de hand dat de Ducati vouwfietsen uit dezelfde koker komen. 

Ondanks dat Ducati het doet voorkomen of ze zich zelf bezighouden met de elektrische voertuigen, gaat het in feite om een volledige licentiedeal. Zo meldt het bericht dat ‘het ontwerp is samengesteld door het Ducati Design Centre’, maar dat ook is ‘samengewerkt‘ met Italdesign voor de elektrische vouwfietsen. Feitelijk wordt hiermee bedoeld dat Ducati zijn goedkeuring aan het uiterlijk heeft gegeven. De vorige Ducati-steps werden ook al gemaakt voor Argento, dus qua design gaat het daar alleen om kleuren en merklogo’s. Ducati liet al eerder zien niet bang te zijn haar naam op elektrische tweewielers van andere fabrikanten te zetten: Vmoto kreeg toestemming om een CUx model van haar Super Soco-merk van een volledig Ducati-design te laten voorzien. Licenties zijn voor Ducati dan ook een belangrijke bron van inkomsten. De uitstraling van het Italiaanse merk is immers ijzersterk, waardoor licentiebedrijf IMG het wereldwijd kan vermarkten

De steps die voortkomen uit de samenwerking tussen Ducati en MT Distribution heten Cross-E en Pro II en hebben motoren van 250 tot 500 Watt. De e-bikes hebben nog geen naam en er zijn ook geen afbeeldingen vrijgegeven, maar ze worden uitgerust met 250W motoren. Wat opvallend is, omdat de steps dus meer vermogen kunnen hebben; een gevolg van de wettelijke beperking van de elektrische “ondersteuning” van elektrische fietsen op 250 Watt. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief