De Monitor over geluidsoverlast door motorrijders terugkijken

Televisieprogramma De Monitor van KRO-NCRV besteedde zondagavond op NPO2 een uitzending aan geluidsoverlast door motorrijders. Dit zou grotendeels veroorzaakt worden door het gebruik van illegale uitlaten op motorfietsen, waarop in Nederland bijna niet gecontroleerd wordt. Het programma interviewde bewoners naast populaire motorroutes, die daar vaak juist op zoek naar rust kwamen wonen. Daarnaast verbaasde presentator Teun van de Keuken zich over het gebrek aan controle op uitlaten, met daarbij de verkoop van uitlaten die niet toegestaan zijn op de openbare weg. Naar het TV-programma keken gisteren 254.000 mensen.

Het programma zelf was redelijk journalistiek neutraal, maar de berichtgeving erover op de websites van de makers, lijkt meer vooringenomen en stigmatiserend voor motorrijders. Deze tekst staat bijvoorbeeld op NPO Start: 

Motorrijden is populairder dan ooit, maar daar zit ook een keerzijde aan. Luidruchtige motoren zorgen in steden, dorpen en op dijken voor veel geluidsoverlast bij bewoners. De herrie waarmee motorrijden gepaard gaat, wordt door sommige motorliefhebbers zelfs als een grondrecht gezien. Het lawaai van hun uitlaat is een belangrijk onderdeel van de lol. Uitlaten, die niet aan de geluidsnormen voldoen, zijn overal op internet en in de winkel te koop. En de politie? Die heeft andere prioriteiten. Hebben overlastgevende motorrijders vrij spel?

Het hele programma duurt 26 minuten en is hier terug te zien: https://www.npostart.nl/KN_1710569.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief