Skip to main content

CBR: Inplannen nieuwe theorie-examens mogelijk vanaf 1 augustus

Afgelopen januari was al duidelijk dat er na 17 mei steeds minder plekken beschikbaar zouden komen voor nieuwe theorie-examens. Nu het CBR tot en met minstens 20 april geen nieuwe theorie-examens in mag plannen, komen nieuwe examens verder in de knel. Hierdoor heeft het CBR moeten besluiten om reserveringen van nieuwe examens pas mogelijk te maken vanaf 1 augustus.

Voor de theorie-examens die zijn afgelast geldt dat er tot en met juli plekken worden vrij gehouden om dit in te halen. Alle kandidaten van wie het examen geen doorgang kan vinden, krijgen deze week bericht van het CBR. Het inhalen van het examen kan kosteloos ingepland worden de dag na de oorspronkelijke datum.
Ter verduidelijking; alle theorie-examens voor beroepsvervoer blijven wel gewoon mogelijk.

Op dit moment is de vertraging voor het inplannen van nieuwe examens, wanneer er gestart kan worden in augustus, rond de 20 weken. De achterstand van de in te halen examens bedraagt ongeveer 300.000. Wanneer de theorie-examens weer afgenomen mogen worden, verwacht het CBR de achterstanden redelijk snel te kunnen verwerken. Door middel van overwerk en maximale openstelling kan het afnemen van examens een stuk sneller plaatsvinden, waardoor de verwachting is dat tegen het einde van dit jaar de achterstanden volledig weggewerkt zijn. Waardoor de normale reserveringstermijn van rond de vier weken weer gangbaar wordt.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws