Skip to main content

CBR: Geen nieuwe rijexamens in april

Het CBR heeft voor aankomende april alle openstaande plekken voor het afnemen van toetsen, rijtesten en examens geblokkeerd. Dit heeft er mee te maken dat zij de mensen die door de huidige Corona maatregelen al aankijken tegen uitstel, als eerste weer een plaats willen kunnen bieden op het moment dat het afnemen van examens weer is toegestaan.
Hiermee sorteert het CBR alvast voor op een mogelijke verlenging van de lockdown na 20 januari. Pas wanneer er duidelijkheid is over het al dan niet verlengen van de lockdown, komen de plaatsen in april eventueel weer vrij.
Mensen die nu al tegen een uitstelling aanlopen, geeft het CBR wel de mogelijkheid om een nieuwe afspraak in te plannen, ook in april. Dit kan op de dag na de oorspronkelijke afspraak.

Door deze maatregel die het CBR nu neemt, kunnen er in de maand april dus geen nieuwe afspraken ingepland worden. Het CBR houdt de uitspraken van het kabinet nauwlettend in de gaten en hoopt na 12 januari met een update te komen. Dit is de dag dat het kabinet waarschijnlijk met een uitspraak komt over het eventueel voortzetten van de huidige lockdown.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws