Skip to main content

Can-Am onthult twee elektrische motoren: Origin en Pulse met Rotax aandrijving

Can-Am

Can-Am heeft twee elektrische modellen getoond als aanloop van de lancering van een range aan elektrische motoren. Behalve de foto en de bekendmaking van de namen “Pulse” en “Origin” is er weinig technische informatie, maar de richting van beide modellen wordt wel duidelijk aangegeven. Zo is de Pulse bedoeld als stadmotor en voor woon-werkverkeer, waar de Origin belooft ook offroad te kunnen gaan, wat aansluit bij de producten die Can-Am nu al verkoopt. 

Opvallend is verder het naambordje van Rotax E-Power op de plaats van het motorblok. Rotax is in de motorwereld een goede bekende, maar op het vlak van elektrische aandrijving nog niet. Wel is het zo dat Rotax een zusterbedrijf van Can-Am is, beide merken zijn eigendom van het Canadese Bombardier Recreational Products (BRP), als zodanig maakte Rotax al een elekrische 24 kWh aandrijflijn voor Rotax karts en voor een BRP sneeuwscooter. 

Nog twee modellen onderweg

Zoals al eerder aangekondigd, is Can-Am bezig met de ontwikkeling van motoren, naast de quads, ATV’s, Side by Sides en driewielers die ze al veel langer maken. Bij die bekendmaking werden er nòg twee modellen getoond naast wat nu de Origin en Pulse blijken te zijn. De contouren van die twee nog te onthullen modellen verraden dat dit om een cruiser en een scooter gaat. 

Can Am Origina Pulse elektrische motorfiets

Moderbedrijf BRP laat op de dag van de lancering van deze twee modellen overigens ook weten het slachtoffer van een cyberaanval te zijn geworden, waarop alle activiteiten tijdelijk zijn stilgelegd. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws