BMW Motorrad Days 2021 verhuizen naar Berlijn

Na 18 edities van de BMW Motorrad-Days in Garmisch-Partenkirchen in Beieren, zal ‘s werelds grootste BMW Motorrad-evenement vanaf 2021 plaats gaan vinden in Berlijn. De verplaatsing van een evenement met 40.000 motorrijders naar een wereldstad is opvallend, zeker als gekeken wordt naar de recente discussie over motorgeluid, die in Duitsland zeer emotioneel wordt gevoerd. Het verkrijgen van vergunningen voor een groot motorevenement is niet altijd even eenvoudig, maar de burgemeester van de Duitse hoofdstad heet het evenement vooraf van harte welkom. BMW bouwt dan ook al meer dan 50 jaar motorfietsen in de fabriek in het stadsdistrict Spandau. 

Toch leent de stedelijke setting zich ogenschijnlijk minder snel als omgeving waar motorrijders prettig kunnen motorrijden, of waar activiteiten als offroadtrainingen, rijdersparades en stuntrijden snel door de omgeving geaccepteerd zullen worden. Overigens wordt de 2020-versie overgeslagen wegens de corona-pandemie, wat betekent dat de Motorrad Days geen afscheidseditie rondom de Beierse Zugspitse zal hebben; na 18 jaar gastvrijheid een hard gelag voor het stadje in deze toch al moeilijke tijden. 

De beslissing rondom “BMW Motorrad Days goes Berlin” werd volgens BMW genomen om “baanbrekend te zijn in de merkontwikkeling voor de toekomst, nieuwe concepten te ontwikkelen en zo de BMW Motorrad Days van nog meer sterke impulsen te voorzien”. Tegelijkertijd is Berlijn “een ideaal platform voor moderne stedelijke mobiliteitsconcepten, ook op twee wielen”. Dit kan duiden op de elektrische BMW-Motorrad modellen waarvoor BMW recent een aantal namen vastlegde. 

Dr. Markus Schramm, hoofd van BMW Motorrad: “Naar onze mening is de locatie in Berlijn perfect voor de BMW Motorrad Days 2021. Als internationale metropool met een rijk cultureel aanbod, een veelvoud aan excursiemogelijkheden in de omgeving en een unieke levensstijl, biedt de hoofdstad van Duitsland alle mogelijkheden om de BMW Motorrad Days het komende jaar nog diverser en daardoor aantrekkelijker te maken ”, aldus Schramm.

Burgemeester Michael Müller: “Ik ben erg blij dat de BMW Motorrad Days, een van de grootste motorbijeenkomsten in Europa, volgend jaar naar Berlijn komt en dat we dit aantrekkelijke en traditionele evenement voor onze stad hebben kunnen winnen. Dit is niet alleen een hoogtepunt voor motorliefhebbers, maar ook voor Berlijners en gasten van over de hele wereld. Het feit dat BMW Motorrad nu hier in Berlijn nieuwe wegen wil inslaan, is een belangrijk teken – zowel voor de stad als voor de motorindustrie. Het is ook een verbintenis met deze industriële productielocatie, waar BMW al vijf decennia motorfietsen produceert. In tijden waarin vraagstukken over mobiliteit en verkeer een steeds belangrijkere rol spelen voor de toekomst van steden, kan Berlijn nieuwe en belangrijke impulsen geven voor de herinrichting van het evenement.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief