Skip to main content

Bimota vervangt Kawasaki fabrieksteam in WorldSBK 2025

Voor het 2025 seizoen werkt Bimota samen met Kawasaki in een joint venture welke zal resulteren in een Bimota-chassis met Kawasaki-motorblok inclusief de bijbehorende technologie. Kawasaki draagt zijn raceprogramma, inclusief een groot deel van de huidige teamstaf, over aan Bimota. Dit betekent een significante mijlpaal in de historie van het Kawasaki Racing Team na bijna vier decennia actief te zijn in de belangrijkste wereldwijde raceklasse voor productiemotoren.

Het nieuwe team, dat niet alleen de prestaties en historie van Kawasaki in het Superbike racen erkent, maar ook de nauwe samenwerking en synergie tussen meerderheidsaandeelhouder van Bimota, Kawasaki, en de Italiaanse fabrikant uit Rimini, zal opereren onder de naam Bimota by Kawasaki Racing Team. Met een motorfiets die gezamenlijk is ontwikkeld door Bimota en Kawasaki, zal het nieuwe team een cruciale rol spelen in het vergroten van de naamsbekendheid van Bimota en het vakmanschap wat een integraal onderdeel is van de hand gebouwde Bimota motoren.

President en CEO van Kawasaki Motors, Ltd., Hiroshi Ito:

‘’Bimota heeft een benijdenswaardige reputatie op het gebied van het ontwerpen en produceren van motorfietsen. Als onderdeel van onze visie op de evolutie van dit wereldberoemde merk zien we racen als een logische volgende stap in zowel productontwikkeling als merkbekendheid op het wereldtoneel. Onze toewijding aan WorldSBK is onverminderd groot en we hopen dat dit nieuwe raceproject de fans van zowel Bimota als Kawasaki enthousiast zal maken. De passie voor racesuccessen blijft en we kijken uit naar de aanwezigheid van het Bimota by Kawasaki Racing Team op de WorldSBK grid van 2025’’. 

Bimota COO Pierluigi Marconi:

‘’De techniek, technologie en dagelijkse zakelijke ondersteuning die Kawasaki al biedt, heeft Bimota weer stevig in de aandacht van de media en potentiële klanten gebracht, nu is het tijd om de volgende stap in onze evolutie te zetten. Vanaf dag één heeft racen deel uitgemaakt van het DNA van Bimota en het is dus een logische stap om mee te doen aan WorldSBK en tegelijkertijd ons nieuwe productassortiment te ontwikkelen en het Europese en wereldwijde dealernetwerk uit te breiden.  De ongeëvenaarde ervaring van het bestaande Kawasaki raceteam plus en de volledige steun en medewerking van Kawasaki Motors, Ltd. in Japan vervult ons met trots en optimisme.

KRT Team Manager Guim Roda:

‘’In de afgelopen dertien jaar hebben ikzelf en iedereen in de KRT-werkplaats in Granollers ons met hart en ziel ingezet voor het Kawasaki Superbike project en in die tijd zeven WorldSBK rijderstitels en talloze team- en constructeursprijzen in de wacht gesleept. Nu – nadat Kawasaki al bijna vier decennia meedraait in het Superbike-kampioenschap – zijn we er trots op deel uit te maken van een nieuw tijdperk dat heet Bimota by Kawasaki Racing Team. We zullen zeker stil staan bij het erfgoed van Kawasaki in de Superbike racerij, maar we zijn ook erg enthousiast om een belangrijk onderdeel te kunnen zijn in deze nieuwe joint venture tussen Bimota en Kawasaki. Dit is een evolutie voor Kawasaki’s benadering van het racen op topniveau met productiemotoren en we zijn vereerd om onze rol te vervullen in dit nieuwe project. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de technologie en de mensen hebben die nodig zijn om te slagen en het zal een frisse en motiverende ervaring zijn om op deze manier deel te nemen aan het Motul FIM WorldSBK-kampioenschap van 2025’’.   

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws