Skip to main content

Belgische Ardennen: actie tegen ongekeurde uitlaten motorrijders

In het politiedistrict Stavelot-Malmedy in de Belgische Ardennen is in de afgelopen weekends extra gecontroleerd op het gebruik van ongekeurde uitlaatdempers op motorfietsen. In het voorgaande weekend werden 16 bekeuringen uitgeschreven en werden vier motoren (twee sportmodellen en twee Harleys) ter plekke verboden om nog verder te rijden.  

Sinds juni controleert de politie in het district volgens eigen zeggen extra op uitlaatgeluid in de gemeenten Stoumont, Lierneux, Stavelot, Trois-Ponts, Waimes en Malmedy. Het circuit van Spa-Francorchamps valt ook in deze regio, gelegen in de Franstalige provincie Luik. Daarbij worden zowel de daadwerkelijke geluidsniveaus gemeten als gekeken naar het aanwezig zijn van een gehomologeerde uitlaat en/of de daarin horende dB-killer. Bij kleine overtredingen volgt proces-verbaal, bij grote overschrijdingen die niet direct verholpen kunnen worden volgt “immobilisatie”. 

In het dalgebied van de Lienne zijn bewoners bezig geweest een verbod voor motorrijders af te dwingen, waarop de lokale politie meer controles op snelheid en geluid aankondigde. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws