Skip to main content

Amersfoort: al vanaf 2023 alleen nog elektrische motorfietsen toegestaan

Na de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden, heeft de nieuwe linkse coalitie in Amersfoort nu al een aantal ingrijpende maatregelen aangekondigd. De meest opvallende: al vanaf 2023 mogen motorrijders niet meer de stad in met benzinemotoren, vanaf 1 januari van volgend jaar zijn alleen elektrische motorfietsen nog toegestaan.

UPDATE: 1 april! 

Evelien Meister, woordvoerster van de nieuwe gemeenteraad: “In Amersfoort hebben we de binnenstad recent al autoluw gemaakt, maar nu willen we een volgende stap zetten. Het weren van alle benzinemotoren is dan een logisch vervolg op onze vooruitstrevende klimaatambities. Eerlijk gezegd zitten we in de stad ook al niet te wachten op motorrijders, die toch vaak uit een bepaald deel van de samenleving afkomstig zijn, daarom hebben we recent ook al de traditionele Nonnetjesrit uit de stad weg weten te krijgen. Naast het verbieden van alle verbrandingsmotoren, zetten we ook haast achter onze plannen om van de Stadsring, de belangrijkste weg rondom de stad, weer een beek te maken. Verder willen we de aanleg van de Westelijke Rondweg afblazen. De 67 miljoen die daarvoor waren gereserveerd, gaan we inzetten om nog grotere delen van de stad onbereikbaar te maken.” 

Marchel Heuvelkot van EJ-Hofa Electric Motorcycles is opgetogen over de aangekondigde regeling. “Eindelijk eens een stad die echt door durft te pakken”, aldus de elektrische ondernemer. “Amsterdam ging al de goede kant op met de keuze voor elektrische bromfietsen, maar dat juist een provinciestad als Amersfoort nu het lef heeft om ook die stinkende geluidsmonsters te verbieden, getuigt van lef. Ik hoop dat alle andere steden in Nederland snel volgen. Niet voor mijn omzet, maar voor het milieu natuurlijk!”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws