2019 Kawasaki Ninja ZX-6R supersport onderweg

In Amerika en Canada is de Kawasaki Ninja ZX-6R nog steeds leverbaar, maar door het ontbreken van een Euro4 homologatie was dit in Europa al even niet meer het geval. Komende donderdag wordt in Las Vegas de AIM Expo motorbeurs geopend, waar Kawasaki haar 2019-modellen zal presenteren. Voor het modeljaar 2019 zal de nieuwe 2019 Kawasaki Ninja ZX-6R, die daar zeker gepresenteerd wordt, volgens insiders nu wèl Europese homologatie krijgen, waarmee de motorfiets ook weer leverbaar kan worden in Nederland en België. De Noord-Amerikaanse 636-versie heeft 131 pk, 101 Nm en weegt 192 kilo rijklaar. Mogelijk stijgt het gewicht nog iets door het toevoegen van systemen om de emissie te verlagen. 

Overigens is de homologatie voor Kawasaki betrekkelijk eenvoudig; het 2018-model voor de USA heeft al dermate veel elektronische hulpmiddelen dat het instellen van de juiste emissiewaarden een kwestie van de juiste instellingen is, eventueel aangevuld met hardware qua in- en uitlaat. Dit alles geldt overigens voor het 636 cc-model, wat nu dus al uitgerust is met 3-standen KTRC traction control, Power Modes, 41 mm Showa Big Piston voorvork en KIBS ABS. Daarnaast is ook het moderne Kawasaki-uiterlijk in de USA al gebruikt, waarbij de graphics grote gelijkenis hebben met de Ninja 400. Mogelijk grijpt Kawasaki de 

Hoe wedstrijdhomologatie van het 600 cc model geregeld wordt is nog onduidelijk, deze toelating is weer nodig om toegelaten te blijven worden in wegracecompetities. Al eerder werd bekend dat de Japanse fabrikanten de Supersport 600 klasse in leven willen houden, ondanks de ingestorte verkoop in dit segment. Hoofdreden is dat er anders geen wegraceklasse tussen de populairdere Supersport 300 en Superbike 1000 overblijft, waardoor jonge coureurs niet meer door kunnen groeien. Om de Supersport 600-klasse voort te laten bestaan, moeten de basismodellen gehomologeerd zijn voor de opgenbare weg. De basis van het WK Superbikes en haar support-klassen is namelijk dat -voor iedereen verkrijgbare- straatmotoren de basis moeten zijn van de racemotoren. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief