Skip to main content

Yamaha stopt na generatoren nu ook met sneeuwscooters

Yamaha

Motorfabrikant Yamaha Motor Company kondigt aan te stoppen met haar divisie Snowmobiles, een branche waarin ze de afgelopen 55 jaar wereldwijd zeer actief was. Eerder dit jaar werd ook al aangegeven dat de divisie die losse motoren, aggregaten, sneeuwblazers en motorblokken voor karts maakt, overgedaan wordt aan een ander bedrijf. De twee opeenvolgende aankondigingen lijken onderdeel van een nieuwe strategie bij het Japanse bedrijf.

Blijkbaar heeft Yamaha besloten de focus van haar activiteiten meer te concentreren, want beide productgroepen behoren al decennia tot het totaalaanbod van het merk. Zo is Yamaha met haar snowmobiles een belangrijke speler in deze bijzondere markt, maar nu wordt gemeld dat ze geen mogelijkheden meer zien voor een ‘duurzame bedrijfsvoering’. De sneeuwscooterafdeling wordt niet verkocht of afgestoten, maar de productie wordt gewoon stilgelegd als de 2024-modellen zijn uitgeleverd. Momenteel heeft Yamaha in de USA, Canada en in het noorde van Europa een line-up van 18 verschillende sneeuwscooter-modellen.

2024 Yamaha sneeuwscooters nog wel onderweg

Yamaha blijft zorgen voor beschikbaarheid van onderdelen, service en gerelateerde klanttevredenheid, nu en nadat de laatste productierun van de sneeuwscooter heeft plaatsgevonden. De productie van de onlangs geïntroduceerde 2024-modellen is aan de gang, de levering daarvan staat gepland voor de herfst. Yamaha-distributeurs zullen nauw samenwerken met dealers om de impact te minimaliseren en hun bedrijf de komende 12 – 36 maanden zo goed mogelijk te positioneren. Vanwege het hierboven geschetste vertrekschema zal het effect op de geconsolideerde bedrijfsresultaten gering zijn. Yamaha bedankt en koestert iedereen voor hun jarenlange loyaliteit en gedeeld plezier met dit speciale winterse tijdverdrijf. – Yamaha Motor Co. Ltd.

Yamaha Power Products

Die beweging was eerder dit jaar ook al in de zogenaamde power products te zien. Yamaha kondigde toen aan in overleg te zijn met Earth Power Products Co, een dochteronderneming van het eveneens Japanse Meiko Seiki, over het ‘gedeeltelijk’ overdragen van de ontwikkeling en productie van multi-purpose engines, generatoren en sneeuwruimers. Binnen die productgroep hoort ook de ontwikkeling en productie van motorblokken voor (race)karts. Na deze aankondiging kwam er tot op heden nog geen bericht over de afronding van deze voorgenomen deal.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws