Skip to main content

Volkswagen stopt voorgenomen verkoop Ducati

Ducati

Ducati zal, door tegenwerking van de vakbonden en interne verdeeldheid binnen de directie van het Volkswagenconcern, toch niet te koop gezet worden voor 1,5 miljard euro, zoals eerder het plan was. Dit meldt persbureau Reuters, volgens wie er vijf bieders klaar stonden: de familie Benetton, Polaris Industries en vroegere Ducati-eigenaar Investindustrial, alsmede investeringsfondsen Bain Capital en PAI Partners. Vanuit deze potentiële kopers komen er nu klachten over de gang van zaken, waarbij Ducati eerst te koop wordt aangeboden, waarna dat dan toch weer niet door lijkt te gaan. 

Oorzaak van de interne verdeeldheid binnen Volkswagen zou een interne strijd tussen VW en dochterbedrijf Audi zijn; het is juist via Audi dat Volkswagen eigenaar is van Ducati. Daarnaast zouden de vertegenwoordigers van de vakbonden, die ook in het VW-bestuur zitten, faliekant tegen de verkoop zijn, ongeacht het bedrag. 

Opvallend is overgens wel dat al het nieuws rondom de al dan niet voorgenomen verkoop van Ducati afkomstig is van één bron: persbureau Reuters, overigens doorgaans wel een betrouwbare bron. Reuters noemt als reden voor de voorgenomen verkoop dat VW liquide middelen nodig heeft voor de afwikkeling van Dieselgate. 

Update 8 september 2017: Reuters meldt nu opeens dat Eicher Motors, het moederbedrijf van Indiase motorgigant Royal Enfield, een bod heeft gedaan van 1,5 miljard euro op Ducati heeft gedaan. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws