Volkswagen maakt het officieel: Ducati is niet te koop

Nadat het Volkswagen-concern al sinds 2015 de mogelijkheid onderzocht om motorfabrikant Ducati te verkopen, is er nu voor het eerst volledig duidelijk gemeld dat het Duitse autobedrijf haar Italiaanse dochterbedrijf toch niet wil verkopen. Hiermee komt een eind aan een jarenlange stroom van berichten en geruchten, waarin de intentie om het motormerk te verkopen leek te wisselen. Daarbij werd ook de richting besproken die Ducati zou moeten volgen, al dan niet na verkoop

Gisteren maakte de Raad van Toezicht van het Volkswagen-concern duidelijk CEO Herbert Diess te steunen in een aantal hervormingen bij het autoconcern. Daarnaast werd uitdrukkelijk schriftelijk vermeld dat de verkoop van Ducati op dit moment geen reële optie is: 

“Er is overeenstemming in het bestuur dat Lamborghini en Ducati onderdeel blijven van de Volkswagen Group.”

Volkswagen kocht Ducati in 2012 via haar dochterbedrijf Audi, maar het motormerk werd al snel als volwaardig merk binnen de Volkswagen Group aangemerkt. Na het dieselschandaal had VW echter snel geld nodig om boetes te betalen en herstelmaatregelen uit te voeren, waarop het afstoten van een aantal merken serieus werd onderzocht, wat ook voor Ducati het geval was. 

Voor het motormerk ging het daarbij niet alleen om de inkomsten die een verkoop zou opleveren, maar ook om de emissiedoelen die voor het hele concern gesteld worden, die via elektrificatie voor motorfietsen zo goed als onmogelijk te halen zijn. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief