Skip to main content

Vlaamse versie motorblad Motor Magazine stopt als abonnement

motorbladen

Na tien nummers stopt de uitgever van Motor Magazine er weer mee om het als abonnement aan te bieden. Het motorblad kwam in Vlaanderen begin 2021 op de markt, waarna 10 nummers en een 2022-special verschenen. De inhoud voor het Belgische blad bestond voornamelijk uit content die afkomstig was uit het Nederlands motorblad Moto73, die dan in veel gevallen juist weer door een Vlaamse redactie werd gemaakt. 

Eerder werd al aangegeven dat in 2022 de frequentie van 10 naar 5 verlaagd zou worden, maar nu laat de uitgever weten dat er geen bladen meer verstuurd gaan worden. Leden die hun abonnement van 10 nummers nog niet (volledig) hebben ontvangen, krijgen geld terug. Het plan bestaat wel dat er dit komende jaar nog drie losse ‘specials’ uitgebracht worden voor losse verkoop in kiosken, tijdschiften- en boekenwinkels, ook in Nederland. Vermoedelijk wordt hiervoor dan geput uit de inhoud van zustertitels Moto73 en Promotor. 

In Nederland stopte Motor Magazine er in 2017 na meer dan 100 jaar mee, toen uitgever New Skool Media de stekker uit het motorblad trok, waarna begin 2021 ook spin-off Classic & Retro van de markt werd gehaald. Vorig jaar werd dan juist weer besloten het blad in Vlaanderen nieuw leven in te blazen, in samenwerking met het Belgische MotoMedia. Overigens is de Nederlandse uitgeverij deels eigendom van New Skool Media, wat recent weer werd opgekocht door het Belgische Roularta


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws