ViaBOVAG.nl occasionsite in 2020 ook voor motorrijders

Vanaf 1 januari 2020 kunnen motordealers tweedehands motorfietsen aanbieden op ViaBovag.nl, de occasionwebsite van en voor Bovag-leden die tot op heden alleen voor auto’s was bestemd. Alleen Bovag-leden kunnen straks met tweedehands motoren adverteren op viabovag.nl. Dit betekent dat alle leden een motorfiets altijd moet aanbieden inclusief Bovag garantie, omruilgarantie, afleverbeurt inclusief 40-puntencheck en dat adverteren op deze site alleen mag met all-in prijzen. Alle Bovag-motorbedrijven hebben op 12 december een feestelijke taart gekregen om dit aan te kondigen en ze als klanten te werven. Via BOVAG Bovemij Portal BV (BBP) moet de site immers gaan concurreren met occasionsites als Marktplaats, Speurders en Motoroccasion. Bovag noemt voor haar site de volgende USP’s: minder tijd – meer rendement, lage vaste kosten, eerlijk speelveld en een sterk merk. In de brochure geven dealers als Goedhart Motoren, MVM Motoren, Pols Motoren, Van de Kuinder Motoren en Motoport Hillegom al aan te zullen adverteren op de nieuwe occasionsite. 

Tarieven 
ViaBovag werkt met een maandelijkse fee die afhankelijk is van het aantal verkochte motoren in een jaar, dezelfde periode waarvoor het contract gaat gelden. Omgerekend per jaar variëren de tarieven van 420 tot 3000 euro. Als openingsactie zijn de eerste zes maanden in 2020 gratis voor de motordealers. 

Tarieven motoroccasions ViaBovag website (B2C)

Aantal verkopen Maandelijks Jaarlijks
1 t/m 25 verkopen per jaar € 35,00 € 420
26 t/m 50 verkopen per jaar  € 75,00 € 900
51 t/m 100 verkopen per jaar € 150,00 € 1.800
101 t/m 200 verkopen per jaar € 200,00 € 2.400
Meer dan 200 verkopen per jaar € 250,00 € 3.000

Over viaBovag.nl
Bovag claimt momenteel bijna 1 miljoen bezoeken per maand en 80.000 advertenties van 2.200 verschillende autobedrijven. Daarmee is viaBOVAG.nl volgens eigen zeggen uitgegroeid tot een serieuze speler in de occasionmarkt. 

Zekerheid en betrouwbaarheid (Bron: BOVAG)
Een van de voordelen van viaBOVAG.nl is dat de klant meer vertrouwen heeft en krijgt door de BOVAG Zekerheden. De volgende zekerheden krijgt de klant altijd:
– Altijd BOVAG Garantie. Op viaBOVAG.nl staan geen motoren zonder garantie.
– Altijd BOVAG Omruilgarantie. Een ontevreden klant mag de motor binnen twee weken en max. 500 kilometers omruilen. Hiervoor zijn gebruikersregels voor de klant opgesteld.
– Altijd all-inprijzen. Geen addertjes onder het gras in de vorm van bijkomende kosten als rijklaar maken.
– BOVAG Afleverbeurt. De eerste zes maanden (of 3.000 km) onderhoudsvrij rijden bij normaal gebruik. Hiervoor gelden de normen die hieronder vermeld zijn. Ze zijn ook te vinden in de spelregels van viaBOVAG.nl.

Normen BOVAG Afleverbeurt:
1. De deelnemer garandeert dat het betreffende geadverteerde voertuig wordt afgeleverd met een correct uitgevoerde BOVAG afleverbeurt.
2. Deze afleverbeurt garandeert, op het moment dat het deelnemerscontract wordt ondertekend, de navolgende punten:
•Minimaal 6 maanden of 3.000 km onderhoudsvrij
•Vloeistoffen gecontroleerd en/of bijgevuld
•Motor, aandrijflijn, elektrisch- en rijwielgedeelte zijn gecontroleerd en zo nodig afgesteld
•Volle tank brandstof
•Motor is volgens de BOVAG 40 puntencheck gecontroleerd en klaargemaakt


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief