Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan nauw samenwerken

Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan samenwerken in de verkoop en ontwikkeling van uitlaten voor motorfietsen. Remus komt uit Oostenrijk en is vooral bekend van haar sportieve uitlaten voor alle motormerken, terwijl het Duitse Kesstech vooral groot is in de markt voor Harley-Davidsons, die van een uitlaat met geluidsklep worden voorzien. Remus maakt ook veel uitlaten voor auto’s, terwijl Kesstech onder de vlag van MEC valt, waartoe sinds vorig jaar ook accessoiremaker Cult Werk behoort. 

In mei 2021 starten MEC (The Motorcycle Equipment Company), moederbedrijf van Kesstech en Remus een samenwerking op het gebied van ontwikkeling en verkoop. Hoe dat er exact uit gaat zien zal nog moeten blijken, maar volgens het persbericht zullen toekomstige producten gezamenlijk worden ontwikkeld. Daarnaast krijgt Kesstech nu ook uitlaten zonder klep in haar assortiment, het ‘distribueert’ nu in eerste instantie elektronisch regelbare en niet-regelbare systemen voor Harley-Davidson, Indian, BMW motoren. Andere merken zullen zeer binnenkort volgen, aldus de uitlaatfabrikanten in een gezamelijke verklaring. 

Mario Altendorfer, CEO van MEC GmbH over het partnerschap: “Met Remus als partner kunnen we alleen maar verder groeien! Remus’ technische knowhow en goede contacten als wereldspeler in het uitlaatsegment en MEC’s sterke punten op het gebied van verkoop en scherp gevoel voor trends vullen elkaar perfect aan.”

Stephan Zöchling, CEO van Remus Innovation GmbH: “MEC is uitstekend gepositioneerd in de after markt sector voor Harley-Davidson en Indian om de droom van de motorrijder voor het samen stellen van de perfecte motorfiets mogelijk te maken. Samen beginnen we aan een nieuwe toekomst om verder te groeien met onze sound, design en technische know-how voor Harley-Davidson en Indian. De kerncompetenties van beide bedrijven garanderen producten van uitstekende kwaliteit en perfecte pasvorm, gekoppeld aan een adembenemende sound en een uniek design”

KESSTECH Over KessTech

Al meer dan 30 jaar draait onze wereld om het verstelbare uitlaatsysteem. Wat ooit mechanisch instelbaar begon, is vandaag een stuk High-Tech Made in Germany. Het bedrijf is vandaag marktleider voor verstelbare uitlaatsystemen met een EU-typegoedkeuring voor motorfietsen. Met meer dan 55 zeer gemotiveerde en gespecialiseerde medewerkers produceert het bedrijf deze hoogwaardige systemen op het hoofdkantoor in Obertheres, Duitsland. Met meer dan 50.000 verkochte verstelbare uitlaatsystemen heeft KessTech naam gemaakt in de motorbranche en het assortiment groeit gestaag. Sinds 2021 omvat het portfolio van het merk ook niet-regelbare uitlaatsystemen.

Remus over Remus

REMUS Innovation GmbH werd opgericht in 1990. Slechts vijf jaar later bereikte het een dynamische opmars om wereldmarktleider te worden onder de fabrikanten van sportuitlaten. Tegenwoordig heeft REMUS ongeveer 1.000 mensen in dienst die uitlaatsystemen voor de markten over de gehele wereld produceren op een totale productieruimte van meer dan 40.000 vierkante meter. Naast de bijna complete tuningsindustrie behoren ook tal van gerenommeerde premium autofabrikanten zoals Mercedes AMG, Porsche, Bentley, McLaren, Aston Martin, Lamborghini, BMW, KTM of Ducati tot de OEM-klanten van REMUS Innovation GmbH. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief