Skip to main content

Triumph Motorcycles neemt elektrisch jeugd-motormerk Oset over

Het Engelse motormerk Triumph heeft het elektrische motormerk Oset gekocht, dat elektrische motoren voor kinderen vanaf 3 jaar  bouwt. Oset werd 18 jaar geleden in de USA opgericht door Ian Smith, die daarna het bedrijf naar Groot Brittanië verhuisde en meer dan 40.000 motoren in 25 landen verkocht. Het aanbod van Oset bestaat alleen uit kleine, elektrische trial- en crossmodellen. Triumph geeft aan dat de Oset-modellen passen bij de reeds bestaande -en nog te presenteren- offroadmodellen, waardoor er een volledige range ontstaat. 

Triumph kondigde ruim een jaar geleden nieuwe motorcross- en enduromodellen aan. Daarna werd het lange tijd stil, tot er recent weer een teken van leven vanuit het project kwam, al bestond dat alleen uit de boodschap dat alles goed gaat met de ontwikkeling ervan. Met de overname van Oset kan Triumph straks inderdaad een zeer complete line-up van offroadmodellen aanbieden, zoals bijvoorbeeld KTM dat ook al doet. 

Nick Bloor – CEO Triumph:

“De twee merken zullen onafhankelijk van elkaar blijven, maar Triumph en Oset zullen wel samenwerken aan nieuwe ultramoderne producten om jonge rijders te inspireren tot off-road rijden, in de segmenten waarin Triumph en OSET aanwezig zullen zijn. Daarbij wordt uitgegaan van de respectievelijke sterke punten om de beste motoren ter wereld te bouwen.”

 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws