Skip to main content

Royal Enfield neemt aandeel in elektrisch motormerk Stark

Eicher Motors Ltd., het moederbedrijf van Royal Enfield in India, kondigt vandaag een strategische samenwerking op het gebied van elektrische motorfietsen aan met het in Spanje gevestigde Stark Future SL. Als onderdeel van deze samenwerking heeft de raad van bestuur van Eicher Motors Ltd. vandaag een investering van € 50 miljoen goedgekeurd voor een aandelenbelang van ongeveer 10,35% in Stark Future. Na deze investering zal Eicher Motors Ltd. zitting nemen in de raad van bestuur van Stark Future en verdere mogelijkheden onderzoeken om samen te werken op het gebied van elektrische mobiliteit. Stark Future lanceerde onlangs haar eerste elektrische crossmotor, de Stark Varg.

EV groeiachterstand inlopen

Siddhartha Lal, algemeen directeur van Eicher Motors Ltd, over de samenwerking: “We houden van de visie, passie en focus van Anton en het geweldige team van Stark Future. Vrijetijdsmotorfietsen lenen zich momenteel gemakkelijk voor EV-technologie, vanwege uitdagingen als het batterijbereik, de opbouw, het gewicht en de kosten. Dit heeft tot nu toe geresulteerd in een groeiachterstand van dit segment.
Stark Future heeft het potentieel van EV-technologie begrepen en benut door het ICE-aanbod drastisch te overtreffen, zonder concessies te doen aan bereik, gewicht, opbouw en kosten.”

“Ze hebben met de Stark Varg als entree in de EV-wereld een absoluut verbazingwekkende motorcrossmotor gecreëerd. Wij zijn van mening dat Stark Future met dit model veel potentieel heeft voor een echte doorbraak in de EV-leasure wereld, met het potentieel om deze sterke basis uit te breiden naar aangrenzende segmenten en daarbuiten.”

B Govindarajan, CEO van Royal Enfield: “Omdat ze toonaangevend zijn op het gebied van EV-technologie, met name op het gebied van lichtgewicht componenten en innovatieve oplossingen, zullen wij bij Royal Enfield gebruikmaken van de geboden mogelijkheden voor de ontwikkeling van onze EV-platforms en zijn we ook van plan om in de toekomst enkele EV-platforms te delen.”

Al paar maanden samengewerkt

Anton Wass, oprichter en CEO van Stark Future: “We wilden de motorindustrie uitdagen en inspireren met de creatie van de Stark VARG en door onze elektrische technologie van de tekentafel naar de realiteit te brengen. Om nu samen te werken met een van de allereerste motormerken in de geschiedenis, en deel uit te maken van hun reis naar duurzaamheid, is een enorme inspiratie voor ons bij Stark.”

“We hebben al een paar maanden nauw samengewerkt met Sid, Govind en het team en zijn diep onder de indruk van wat ze de afgelopen 25 jaar hebben gecreëerd, evenals de mentaliteit en focus om Royal Enfield verder uit te bouwen en te ontwikkelen in de toekomst van duurzaam motorrijden. Het is tot nu toe een korte, intense en ongelooflijke reis voor ons geweest, maar de link met Royal Enfield en wat ons de komende jaren te wachten staat, zijn schitterende voortekenen voor de toekomst.”


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws