Roularta neemt New Skool (motorbladen Moto73, ProMotor) over

Het Belgische Roularta Media Group neemt New Skool Media, deels eigenaar van motorbladen Moto73 en ProMotor, over. New Skool nam op haar beurt in 2014 een groot aantal bladen over van het toenmalige Sanoma, waaronder Moto73 en Motor Magazine. In 2018 werden deze motorbladen motorbladen -plus spin off Classic & Retro- dan weer ondergebracht in Motor.nl B.V., een joint venture met Pite Media, waaraan het voormalige ANWB-motorblad Promotor werd toegevoegd. 

De nieuwe joint venture begon veelbelovend, maar al snel verdwenen zowel (het meer dan 100 jaar bestaande) Motor Magazine als het nieuwere Retro & Classic van de markt. In 2021 werd geprobeerd Motor Magazine nieuw leven in te blazen voor de Belgische markt, maar recent werd bekendgemaakt dat voor 2022 het aantal uitgaven alweer gehalveerd zou worden, naar vijf nummers per jaar. 

Roularta 

Roularta is een bekend Belgisch mediabedrijf dat actief is in België, Nederland en Duitsland. In totaal zijn er binnen Roularta 1475 FTE’s werkzaam, de omzet bedraagt dan ook 300 miljoen euro. In Nederland was Roularta al binnen de magazinemarkt actief met Plus Magazine en Landleven. Daar komen nu 19 bladen als EW (voorheen Elsevier), Fiets, Formule 1, Kijk, Procycling, Truckstar en dus de genoemde motorbladen bij. Bij New Skool Media waren tot nu toe 170 FTE’s werkzaam, die gezamenlijk verantwoordelijk waren voor een omzet van ruim 45 miljoen euro. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief