Skip to main content

Powersports Distribution Group (PDG) neemt BMW specialist De Hobbyist over

Powersports Distribution Group (PDG) is trots te kunnen aankondigen dat het de aankoop van het gehele aandelenkapitaal van De Hobbyist in Nederland heeft afgerond. Met deze overname verstevigt PDG haar positie op het gebied van motorfietsonderdelen en -accessoires in Europa en in de Verenigde Staten.

Els en Kaspar Mulkens, directeuren en eigenaren van De Hobbyist geven als reactie: “We zijn verheugd om deel te gaan uitmaken van PDG en kijken uit naar de samenwerking van onze medewerkers en het PDG-team. Dit is een geweldige kans voor ons en zal onze dienstverlening aan onze bestaande klanten versterken en ons in staat stellen om wereldwijd meer nieuwe klanten te bereiken.”

Tom Beyers, CEO van moederbedrijf PDG, zei: “We zijn verheugd om De Hobbyist bij Powersports Distribution Group te verwelkomen en we kijken ernaar uit om samen met het team van De Hobbyist het bedrijf verder te ontwikkelen. Hun uitgebreide assortiment en kennis en ervaring van onderdelen voor BMW motorfietsen zullen ons aanbod verder versterken. De verwerving van De Hobbyist is weer een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Group, die we actief en voortdurend uitbreiden.”

Over De Hobbyist

De Hobbyist, opgericht in 1984, is uitgegroeid tot een belangrijke wereldwijde distributeur van onderdelen voor BMW motorfietsen en is voornamelijk actief in Europa en de Verenigde Staten. De Hobbyist heeft een wereldwijd bereik en beschikt over een uitgebreid aanbod waarbinnen klanten vrijwel elk onderdeel voor elke BMW motorfiets kunnen vinden. Het bedrijf en magazijn zijn gevestigd in Hunsel in Nederland. 

Over PDG

Powersport Distribution Group is een toonaangevende Europese groep actief in de distributie van onderdelen en accessoires voor motorfietsen, met hoofdkantoor in Breda (Nederland). De waardepropositie van PDG is om voor haar klanten en leveranciers de voorkeurspartner te zijn, dankzij het eersteklas productassortiment, bestelgemak, beschikbaarheid, serviceniveau en perfecte pasvorm. PDG is trots op de professionele en gepassioneerde mensen die in het bedrijf werkzaam zijn, de samenwerking met de meest gerespecteerde merken in de sector en op het vertrouwen dat het bedrijf elke dag weer van duizenden klanten weet te winnen.

  1. Algemene aftermarket B2B-distributie voor motorfietsen van motorfietsonderdelen en -accessoires in heel Europa met Hoco Parts en Motorcycle Storehouse.
  2. Categoriebeheer met DC AFAM, een aftermarket-leverancier aan Europese distributeurs van motorfietsonderdelen met transmissie- en batterijmerken zoals AFAM, Nitro en Shido,
  3. Distributie van vintage onderdelen met CMS, de toonaangevende wereldwijde distributeur van vintage Japanse motorfietsonderdelen.

PDG is voor het grootste deel eigendom van Torqx Capital Partners, in partnerschap met het management en voormalige eigenaren


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws