Skip to main content

Pierer Mobility AG: ‘400.000 motorfiets verkopen in 2022’

Voor 2022 heeft Pierer Mobility AG als doelstelling om 400.000 motorfietsen per jaar te verkopen. Om dit te bereiken heeft KTM, eigendom van Pierer Mobility, zichzelf als doel opgelegd om van Husqvarna de derde motorfietsfabrikant van Europa te maken.
Vorig jaar verkocht Husqvarna nog 46.650 motorfietsen en KTM 234.449. Totaal komt dat neer op 280.099. Dit is een stijging van 7% ten opzichte van 2018. Om de 400.000 motorfietsen te behalen in 2022 is dus een zeer scherp doel neergezet, in totaal komt dat neer op een stijging van ongeveer 45% in het aantal verkopen. Om deze doelstelling te bereiken, komen er voor Husqvarna, maar ook voor GasGas, nog nieuwe modellen uit voor op de openbare weg. Zoals blijkt uit een eerder financiëel document. Voor GasGas heeft de groep echter als doelstelling om voor aankomende jaren met name te werken aan het opzetten van goed dealernetwerk.

Daarnaast wil Pierer Mobility de afdeling voor elektrische fietsen ook onderbrengen bij Husqvarna onder de naam Husqvarna E-Bicycles GmbH. De groep wil in het elektrische segment namelijk ook een grote speler worden. Wat niet enkel blijkt uit het toevoegen van elektrische fietsen aan het gamma, maar bijvoorbeeld ook elektrische scooters.

Voor aankomend jaar kan Pierer Mobility, ondanks de corona crisis, toch positieve doelen neerzetten. Zeker wanneer er gelet wordt op de cijfers van 2019. De omzet steeg afgelopen jaar met 4% ten opzichte van 2018. De omzet over 2019 was hiermee in totaal 1,5 miljard euro. De winst, na het aftrekken van belastingen en overige kosten, steeg met ruim 32%. Hiermee komt de netto winst over 2019 uit op ruim 54 miljoen euro.
De gevolgen van het Corona virus worden door de groep nauwlettend in de gaten gehouden. Mocht dit gevolgen hebben voor de supply chain of verkopen, dan zal de groep hier doelgerichte maatregelen voor treffen. Toch neemt dit niet weg dat Pierer Mobility alsnog voldoende ruimte ziet voor groei en het stellen van scherpe doelen voor aankomende periode.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws