Skip to main content

Onrust bij Belgisch motorblad Motoren & Toerisme

Bij het Belgische motorblad Motoren & Toerisme zijn de drie vaste kernmedewerkers ontslagen, zo meldt het blad zelf. Het eveneens Belgische Motornieuws meldt echter op haar site dat het blad er helemaal mee ophoudt. Motornieuws-hoofdredacteur Sarazyn bevestigt tegenover Nieuwsmotor dat hij dat “uit drie verschillende bronnen heeft vernomen”. Dat het blad stopt wordt echter door de uitgever van Motoren & Toerisme zelf met klem ontkend. Het motorblad blijft wel degelijk verschijnen, zo meldt Koen de Buck, commercieel directeur van Uitgeverij Cascade aan Nieuwsmotor.nl. De Buck hierover:  

“Wij hebben Motoren & Toerisme twee jaar geleden gekocht en willen in het huidige, moeilijke klimaat voor tijdschriften ingrijpen nu de oplage nog op niveau is. Daarom voeren we een kleine reorganisatie door, waarbij de twee redactiemedewerkers en de vormgever zijn ontslagen. Dit is vooral een resultaat van de genoemde reorganisatie, maar ze konden zich ook niet meer vinden in de andere aanpak. Hoe die aanpak eruit gaat zien zijn we nu met alle betrokken partijen aan het bespreken, daarbij bestaat de mogelijheid dat we alleen met freelancers door zullen gaan. Het verhaal op de andere site is dus niet waar, we zullen daarop ook juridische stappen gaan ondernemen. Morgen maken we eerst het komende nummer af, dat gaat dan vrijdag naar de drukker. Het daaropvolgende nummer zal gewoon volgens planning verschijnen, dus voor mei/juni 2018.” 

Uitgeverij Cascade is onderdeel van de Nederlandse Audax uitgeversgroep. Dat kocht in 2015 uitgeverij Think Media na een failissement op, nadat Think op haar beurt Metamedia in 2010 had overgenomen van de in 2012 overleden M&T-oprichter Dirk Melkebeek. Het zusterblad van Motoren & Toerisme, het Franstalige Moto & Loisirs, verdween eind 2016 van de martkt. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws