Nieuwe eigenaar voor Motorcity Amsterdam

Met de overname van motordealer Motorcity in Amsterdam, komt het bedrijf in handen van Martijn Minnee, die tot nu toe Motorcompany Nieuwerkerk leidde. Beide bedrijven fuseren op de locatie aan de Jarmuiden in Amsterdam Westpoort. Het bedrijf blijft dealer van Yamaha, Kawasaki, Suzuki en Aprilia. Door de fusie komt daar nog het dealerschap van Can-Am driewielers bij. 

Goedhart 

De motordealers in Amsterdam ondergingen de laatste tijd al een aantal ingrijpende veranderingen. Motorcity Amsterdam werd langdurig geleid door Peter Goedhart, zoon van Berry Goedhart van Goedhart Motoren in Bodegraven, die (deels) ook eigenaar was. Er werd naast Amsterdam ook een Motorcity Utrecht opgezet aan de Nebraskadreef in Utrecht, maar enige tijd geleden stopte de samenwerking binnen de motordealer-familie, waarop Peter uit de zaak stapte en alleen verder ging onder de naam Motomonks in Rotterdam en Utrecht. Motomonks Utrecht was zo in feite een voortzetting van Motorcity Utrecht, waarbij wordt gezocht wordt naar externe investeerders om Motomonks te laten groeien. Recent liet Goedhart Motoren nog weten fors uit te gaan breiden, waarbij Joost Goedhart, de andere zoon van Berry, een grote rol speelt. 

Selling 

Motorcity Amsterdam kwam tijdelijk onder leiding van Goedhart senior, waarop het er lang op leek dat de zaak overgenomen zou worden door Rolf Selling van Motoport Amsterdam. Dit werd zelfs al aangekondigd in een Motoport-krant, maar ketste toen alsnog af. De vierde generatie van de bekende motordealer-familie Selling stopte hierop met de Motoport-franchise, om onder eigen naam (Selling Motorbikes) door te gaan op de bestaande locatie aan de Spaklerweg in Amsterdam-Duivendrecht. 

Hierop werd de bovenverdieping van MotorCity overgenomen door Voordeelhelmen, die tegelijkertijd met een franchiseformule bij diverse motorzaken in Nederland de kledingafdeling overnam. Die krijgen nu dus een nieuwe benedenbuurman als eigenaar van Motorcity. 

 Directeur Martijn Minnee van Motorcity: “Alleen door keihard werken en perfecte service verlenen bouw je een enthousiast klantenbestand op. Dit heb ik zes jaar lang in Nieuwerkerk bewezen en ga ik nu doorzetten op grotere schaal in Amsterdam. We verwelkomen iedereen zo snel mogelijk in onze winkel!”.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief