Moto Morini verkocht aan Chinese Znen – Zhongneng Vehicle Group

Het Italiaanse motormerk Moto Morini is verkocht aan de Chinese Zhongneng Vehicle Group, zo laat de huidige eigenaar Ruggeromassimo Jannuzzelli weten. Volgens Authann, het investeringsbedrijf van Jannuzzelli, krijgt Morini hiermee een mooie toekomst en zal het bedrijf vanuit Italië blijven werken. Zhongneng is een enorme speler op de scootermarkt, met merken als Znen en Benneng verkoopt het hjaarlijks miljoenen lichte motorscooters en motorfietsen wereldwijd.Het iconische merk Moto Morini heeft een lange, roemruchte historie maar bestaat al jaren in de marge. Na het laatste faillissement in 2011 en de daaropvolgende veiling van het merk en overgebleven assets, zakte het nog verder weg. Jannuzzelli was daarna al eigenaar, maar in eerste instantie nog samen met iemand anders. Eenmaal enige eigenaar van het merk, kwamen er mondjesmaat motorfietsen uit de nieuwe fabriek in Pavia, vlakbij Milaan. Jannuzzelli in een persverklaring: 

“Na 2015, waarin mijn familie via Autjann voor 100% eigenaar werd van het aandelenkapitaal van het bedrijf, gevolgd door de verhuizing van het bedrijf naar Pavia -net buiten Milaan-, begon onze route om motorfietsen te ontwikkelen die voldoen aan de Euro4-norm. Direct daarna begonnen we met het creëren van nieuwe modellen die geschikt zijn voor de huidige markt, waarop we de Corsaro ZZ, de Corsaro ZT, de Milano en de nieuwe Scrambler op de markt brachten. Naast deze activiteit, zijn we al 3 jaar aan het werken aan het creëren van merk- en productwaarde om Moto Morini met kwaliteit, bouwtechniek en prestige te positioneren op de high-end motormarkt. Nu oogsten we de vruchten van dit werk en dragen het over aan een particuliere, Chinese industriële groep die met zijn producten al in Europa en wereldwijd aanwezig is. De heer Chen, de president van Zhongneng Vehicle Group, heeft geweldige plannen om de activiteiten van het bedrijf, dat op Italiaanse bodem zal blijven, uit te bouwen met plannen die zowel bestaande producten als nieuwe modellen met verschillende motorafmetingen omvatten. We zijn er zeker van dat we Moto Morini, personeeI, leveranciers en haar trouwe klanten aan een belangrijke partij toevertrouwen, wat de groei van het bedrijf zal verbeteren. “

Zhongneng, ook wel Znen genoemd, werd in 1986 opgericht door Chen Huaneng in de “Chinese Scooter Hoofdstad” Taizhou in de kustprovincie Zhejiang. Znen zelf zegt daar zo’n 18 miljoen scooters per jaar te produceren (foto). Volgens eigen zeggen is Znen markleider in China, terwijl buiten China naar 60 landen wordt geëxporteerd. 

Znen Zhongneng Industry Group factory


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief