Skip to main content

MKC Moto gaat speciale Defensie-afdelingen onopvallende Richa motorkleding leveren

Motorkledingfabrikant Richa zal de komende zeven jaar onopvallende ‘civiele’ motorkleding gaan leveren aan het Nederlandse ministerie van Defensie voor een geschatte waarde van € 954.000 ex. BTW. Daarmee troeft het Belgische merk twee (onbekend gebleven) andere merken af, die ook meededen voor de order. De bestelling is op zich niet enorm groot, maar laat wel de meerwaarde zien van de combinatie van een motorkledingmerk en een landelijke opererende winkelformule met online webshop, in plaats van een centrale uitgifte via de Defensie Materieel Organisatie (DMO) zelf. Deze criteria waren extra belangrijk omdat de onopvallende motorkleding voor bijzondere onderdelen van het leger zijn met uiterst specifieke taken:

(Onopvallend) schaduwen van Persons of Interest;- (onopvallende) surveillances en observaties;- (onopvallende) aanwezigheid op plaatsen/activiteiten met hoger risico;- (onopvallende) assistentieverlening aan en samenwerking met politie en overige hulpdiensten”.

Eind vorig jaar ging het Ministerie van Defensie via een Europese aanbesteding voor de Koninklijke Marechaussee (KMAR), Korps Commando Troepen (KCT) en de Luchtmobiele Brigade (LMB) van het Commando Landstrijdkrachten op zoek naar een leverancier van onopvallende motorkleding, motorlaarzen en motorhandschoenen. In relatief korte tijd is die nu dus gevonden.

Na de aanbesteding blijkt de order nu dus gegund te worden aan Richa NV. In het Belgische Oudenaarde. Volgens de officiële gunningsdocumenten scoorde het bedrijf goed op de kwaliteitscriteria voor motorhandschoenen/motorpak/motorlaarzen (winter/zomer/doorwaai), maar ook dat Richa na de overname van Motorkledingcenter (nu: MKC Moto) heeft èn dat ze een gebruiksvriendelijk bestelportaal hebben, speelde een rol in de weging. Bij de prijs noemt Defensie de term GOW, wat staat voor ” Gunnen Op Waarde”.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws