Skip to main content

Leveringsproblemen onderdelen: Magneti Marelli schrapt 1500 banen

Automotive-onderdelenfabrikant Magneti Marelli stuurt 7,5 % van al haar medewerkers eruit, omdat door het hudige tekort aan (vooral) computerchips er toch geen producten geleverd kunnen worden. Marelli levert wereldwijd onderdelen aan bijna alle motorfabrikanten, vooral op het gebied van elektronische componenten voor brandstofinjectie, sensoren, verlichting, elektrsiche aandrijvingen en ECU’s. Daarnaast verkoopt het concern alle denkbare onderdelen voor auto’s en motoren; van remblokken tot vering en van dashboards tot kabelbomen. 

Als indirect gevolg van de coronapandemie is er een tekort aan vele soorten onderdelen ontstaan, waarbij vooral de fabricage van chips en halfgeleiders grote vertraging op heeft gelopen.Domino-effect daarvan is weer dat er ook steeds grotere problemen bij de levering van andere producten ontstaan, omdat die weer afhankelijk zijn van grondstoffen die niet leverbaar zijn, terwijl ook de hele transportketen door elkaar is geschud. 

In de auto-industrie is het tekort aan chips momenteel echt nijpend en wordt steeds vaker de productie stilgelegd, maar ook de fabricage van motorfietsen begint problematisch te worden. Diverse motorfabrikanten verwachten dan ook dat de levering van nieuwe motorfietsen in 2022 wel eens heel onvoorspelbaar kan worden. Naast complete motoren zijn tijdige levering van zaken als motorbanden, -helmen, -kleding en -accessoires, absoluut niet zeker. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws