Skip to main content

KTM & Husqvarna verkopen 280.099 motoren in 2019

Pierer Mobility AG, het moederbedrijf van KTM, Husqvarna en GasGas, zag over het jaar 2019 de verkopen van KTM en Husqvarna met 7% procent toenemen. Hierdoor komt het totaal aantal verkochte motorfietsen van beide merken uit op 280.099. Hiermee noteren beide merken al negen jaar op rij een stijging in het aantal verkopen.

Naast bovenstaande cijfers van 2019 heeft het Oostenrijkse bedrijf ook enkele plannen bekend gemaakt voor 2020. Allereerst was daar in oktober 2019 het kopen van GasGas en de goedkeuring door de autoriteiten in december. Pierer Mobility wil de samenwerking met het van origine Spaanse bedrijf verder uitbreiden in 2020. Bekend was al dat er een terugkeer zal zijn naar de motorsport, waaronder de huidige Dakar, maar ook in de MXGP. Binnen het fabrieksteam van GasGas in de MGXP zal de Nederlander Glenn Coldenhoff zijn opwachting maken.

Hoe de integratie van GasGas er verder uit zal zien is onbekend. Wel blijkt uit een eerder financiëel document dat er ook plannen zijn voor enkele modellen voor de openbare weg. Twee hiervan zijn 800 cc motorfietsen en de ander zal een 250 cc motorfiets zijn. Of deze modellen echter in 2020 al op de markt zullen komen, wordt niet door Pierer Mobility bevestigd.

Tijdens het eerste kwartaal van 2020 wil de groep ook verder uitbreiden op de beurs van Frankfurt om zo meer investeringskracht te hebben voor het aankomende jaar. Wanneer deze uitbreiding compleet is, zal er ook gekeken worden naar de beurs van Wenen om daar tot toe te kunnen treden. Op dit moment heeft Pierer Mobility Group AG al aandelen op de Zwitersere markt, waar verder niets aan zal veranderen.

In samenwerking met Bajaj bestaat er daarnaast de wens om verder te groeien op de markt van licht elektrisch twee-wieler vervoer. Hierbij spreekt Pierer Mobility zelf van motoren van maximaal 48 volt. Wat volledig in lijn der verwachtingen ligt door het eerder genoemde financiëel document, waarop ook twee elektrische scooters zichtbaar waren met een maximaal vermogen van 11 Kw. Maar ook de uitbreiding van elektrische cross motortjes voor kinderen, elektrische fietsen en andere vormen van vervoer mogen tot deze groei gerekend worden.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws