Skip to main content

KTM, Husqvarna en GasGas hervatten productie Oostenrijk

Nadat Pierer Mobility en haar motormerken KTM, Husqvarna en GasGas de productie staakten bij de Europese productielocaties in en om Mattighofen in Oostenrijk, wordt die vanaf 11 mei 2020 weer volledig opgestart, om vanaf 18 mei weer op volle sterkte te zijn. Pierer Mobility spreekt zelf liever over ‘arbeidstijdverkorting’ die wordt beëindigd, zoda alle 3800 medewerkers vanaf nu weer full-time aan de slag kunnen. Overigens was volgens Pierer de sluiting volledig het gevolg van het stoppen van levering door Italiaanse leveranciers, blijkbaar is in Oostenrijk sluiting als gevolg van het coronavirus nooit nodig geweest. 

CEO Stefan Pierer bedankt zijn werknemers: “Bedankt voor je doorzettingsvermogen. Samen zullen we ook deze crisis doorrstaan om er sterker uit komen!”

Pierer kijkt positief naar de toekomst. De verkoopcijfers en Scandinavië en landen als Oostenrijk, Duitsland en China, waar de motordealers open zijn, geven volgens KTM en haar zustermerken namelijk een positief beeld. Daarnaast verwacht KTM dat, door de COVID 19-gerelateerde maatregelen, gemotoriseerde tweewieler steeds belangrijker gaan worden voor personenvervoer. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws