Hoofdredacteur Eddie de Vries vertrekt bij Moto73/Promotor

Eddie de Vries, hoofdredacteur van motorbladen Moto73 en Promotor, maar voorheen ook van Motor Magazine en Classic & Retro, vertrekt. De Vries begon 13 jaar geleden als stagiair voor een studie journalistiek bij Moto73, toen nog een titel van Sanoma Mens Magazines. Nadat zijn stage overging in een vast dienstverband, groeide hij door naar de positie van hoofdredacteur van Moto73 en het toen nog bestaande zusterblad Motor Magazine. 

Bij New Skool werd De Vries in 2017 hoofredacteur van New Skool’s motorcluster. Na Tonie Broekhuijsen, Frank Hitzert, Damiaan Hage en Arie Blokland, die elkaar allemaal relatief kort achter elkaar opgevolgd waren, was De Vries weer de eerste ‘echte’ motorrijder die leiding gaf aan de motorbladen, wat hij in de afgelopen vier jaar met zichtbaar plezier deed. Naast zijn werk als hoofdredacteur bleef hij motorrijden en daarover schrijven, met de BMW GS Trophy 2020 in Nieuw-Zeeland als laatste grote avontuur. Enige tijd geleden werd duidelijk dat hij toch buiten de uitgeverij van de bladen aan het werk wilde, wat nu gebeurt met een nieuwe functie in de communicatie bij advies- en ingenieursbureau WSP. 

Bij de sanering van de titels van Sanoma Media Nederland in 2014 werden Moto73 en Motor Magazine overgedaan aan New Skool Media, als onderdeel van de verkoop van 19 magazines aan de nieuwe uitgeverij. Onder New Skool kwam in 2016 Classic & Retro erbij, eerst als spin-off van Motor Magazine, later als zelfstandige titel. Onder New Skool werd met Motor Magazine gestopt, waarna in 2018 de overgebleven motortitels door New Skool ondergebracht in een joint venture met Pite Media, waarin het voormalige ANWB-motorblad Promotor en het inmiddels ook gestopte TV-prgramma MotoMe samenwerkten. Recent werd nog de stekker uit Classic & Retro getrokken, na 28 nummers stopte het blad weer. 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief