Skip to main content

Honda reorganiseert om elektrificatie te versnellen

Honda Motor Co., Ltd. heeft gisteren in Japan aangekondigd dat het bedrijf met ingang van 1 april 2023 organisatorische en operationele veranderingen zal doorvoeren om de ontwikkeling van elektrische voertuigen te versterken. Het gaat daarbij puur over interne verandering, die zowel de elektrificatie van auto’s als die van motorfietsen en power products (generatoren etc.) moet versnellen. Honda mikt daarbij nog wel steeds op 2050 om CO2-neutraal te zijn.

Electrification Business Development Operations

De reorganisatie betekent dat de Business Development Operations unit nu verandert in Electrification Business Development Operations. Deze afdeling moet “de bedrijfsstrategie en BEV-productontwikkelingsfuncties van de auto-industrie en de elektrificatiestrategie en ontwikkelingsfuncties van motorfiets- en powerproducten-bedrijven consolideren om Honda’s elektrificatie-activiteiten verder te versterken en te versnellen.”

Nieuwe regio’s

Dit betekent ook dat zes geografische, regionale units (Japan, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa/Afrika, Azië/Oceanië en China) worden omgevormd naar drie regio’s, waarvan Noord-Amerika en China los blijven van de rest van de wereld, die dan onder de naam “Associated Regions”de derde regio vormt.

In Japan toonde Honda recent al een aantal elektrische versies van bekende lichte motorfietsen als de Cub, Dax en Zoomer, maar in Europa heeft het grootste motormerk ter wereld nog geen commercieel levensvatbare elektrische motoren op de markt gebracht.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws