Skip to main content

Motoria en Hoco Parts, beide groothandelsbedrijven in motoronderdelen en -accessoires, hebben vandaag gemeld – de handen ineen te slaan . Dit wordt mogelijk doordat recent al Hoco Parts deels werd overgenomen door Torqx Capital Partners, een investeringsmaatschappij uit Bussum die een meerderheidsbelang in Hoco Parts van mede-eigenaar David O’Neill kocht. Naar nu blijkt werd dit aandeel ondergebracht in de nieuwe Powersports Distribution Group (PDG) in Barneveld, waar dus de voormalige concurrent Motoria aan wordt toegevoegd. 

Motoria is, net als Hoco Parts, een groothandel in motoronderdelen, motorbanden en motoraccessoires. Na een eerdere overname in 2013 door Tyre Trading International (TTI) werd Motoria al samengevoegd met Motorbandenservice Nederland (Moto-SN), de motorbanden afdeling van TTI. Het bedrijf is nu gevestigd in Numansdorp, maar was voor deze overname ook in Barneveld gevestigd, net als Hoco Parts. Nu wordt dus gemeld dat “Motoria zich bij PDG heeft aangesloten”, wat betekent dat Motoria ook door Torqx/PDG is overgenomen. Details van deze overname ontbreken nog. Voor de fusie gaf Hoco Parts aan 100.000 items op voorraad te hebben en 45 personeelsleden te hebben, Motoria meldt op haar website een leverbare “meer dan 20.000 motorbanden, -onderdelen en accessoires” en 12 personeelsleden. Duidelijk is wel dat de activiteiten van beide bedrijven elkaar nu nog zeer ruim overlappen. 

De nieuwe Powersports Distribution Group heeft grootse plannen, zo blijkt uit een persbericht:

“Recentelijk heeft Hoco Parts gekozen om onder de paraplu van Powersports Distribution Group (PDG) haar internationale positie te versterken. PDG werkt vanuit Nederland aan een toonaangevende Europese groothandel voor hoogwaardige motoronderdelen en -accessoires, en wil een “preferred partner” zijn voor haar klanten, leveranciers en medewerkers. We zijn dan ook zeer verheugd dat Motoria zich bij PDG heeft aangesloten. Hierdoor ontstaat een brede basis om samen verder te bouwen.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws