Skip to main content

Franse 2Ride (Shark, Bering, Segura) koopt Nolan motorhelmen

Het Franse 2 Ride Holdings heeft de Italiaanse helmenfabrikant Nolan Group (Nolan, Grex, X-lite) overgenomen. 2Ride heeft al aanmerkelijke belangen in de motorwereld als eigenaar van Shark (motorhelmen), Bering (motorkleding), Segura (motorkleding), Bagster (motorbagage) en tevens outdoormerk Cairn. In 2019 moet de nieuwe combinatie met 1000 werknemers zo’n 150 miljoen aan omzet genereren. Wel zal er nog door de mededingingsautoriteit gekeken moeten worden naar de kartelwetgeving, een besluit daarover wordt media 2019 verwacht. 2Ride’s grootaandeelhouder, investeringsfonds Eurazeo PME, communiceerde al eerder de ambitie de omvang van 2Ride te verdubbelen, de aankoop van Nolan is een eerste zet in die richting, waarbij dus meer overnames zullen volgen. 

Nolan produceert nog steeds jaarlijks zo’n 400.000 motorhelmen in haar fabrieken in Bergamo in Italië, waar de meeste helmfabrikanten de productie naar lage-lonen landen hebben verplaatst. Het behoud hiervan was een belangrijke factor voor de verkopende partij. Alberto Vergani, president van Helmet Invest (holding van Nolan Group): 

“In een wereld van globalisering hebben we vooral gekeken naar de mogelijkheden om onze productie in Italië te handhaven. 26 jaar na de buy-out van 1992 ging onze groepaandeelhouders op zoek naar een manier om uit te stappen. Dit was de beste oplossing voor de continuïteit van onze merken.” 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws