Skip to main content

Franchisegever MotoPort Europe opent zelf motorkledingwinkel

Normaal is MotoPort Europe BV alleen het bedrijf achter de franchiseformule van zestien MotoPort motorzaken in Nederland, maar nu komt daar iets bij; MotoPort Europe opent een eigen motorkledingwinkel op de eerste verdieping van MotoPort Den Bosch. Een opvallende beweging, omdat normaal alle zogenaamde retailactiviteiten door zelfstandige ondernemers worden uitgevoerd, die zich dan als franchisenemers aansluiten bij de Coöperatie MotoPort Nederland b.a., het samenwerkingsverband van Nederlandse MotoPort-vestigingen. 

Volgens Falco Leijten, directeur operations bij MotoPort Europe, is er niet zoveel aan de hand, zo laat hij Nieuwsmotor.nl weten. “We gaan alleen het management van de kledingshop in Den Bosch overnemen, voor de consument verandert er niks. Motorkleding bleek ook na 25 jaar niet echt de volle focus van de mensen bij MP Den Bosch te hebben, daar gaan we ze nu bij helpen. Dit doen we met één winkel als pilot, zodat wij als organisatie kunnen testen en leren en die kennis door kunnen geven naar onze franchisenemers. Op die manier willen we toonaangevend worden in de verkoop van motorkleding en aanverwante artikelen. We gaan net als de MotoPort-vestigingen voor 95% onze eigen merken Dane en Difi verkopen, met daarnaast nog wat andere merken om dat aan te vullen, denk bijvoorbeeld aan een topmerk als Alpinestars. De klant gaat alleen een betere winkel zien, verder verandert er niks”

Toch een Revolutie

Ondanks de uitleg van Falco Leijten is er wel degelijk een revolutie binnen MotoPort aan de gang; in feite wordt de kledingwinkel op de eerste verdieping van MotoPort Den Bosch (foto) nu immers een zelfstandig bedrijf voor rekening van Motoport Europe BV. Van alleen ‘management’ is dus zeker geen sprake, want de motorwinkel op de begane grond is nu alleen nog verhuurder van de eerste verdieping. Oftewel: dit is toch echt de eerste eigen motorkledingwinkel van MotoPort Europe. Met deze nieuwe formule probeert MotoPort duidelijk tegengas te geven aan sterk opgekomen concurrenten als Motorkledingcenter/MKC Moto en Motorkledingstore, die de afgelopen jaren heel veel marktaandeel hebben veroverd. 

Achtergrond MotoPort franchise

In de afgelopen tijd stopten vijf franchisenemers als MotoPort-vestiging, om zelfstandig verder te gaan. Nu maakt het bedrijf dus zelf de keuze voor retail, voor het eerst binnen de MotoPort franchise. Leijten ontkent overigens de geruchten dat er in den Bosch vooral merken van Splash Design (Macna, HJC e.v.a.) gevoerd gaan worden. Splash Design en dochterbedrijf Xtravus zijn sterk gelieerd aan MotoPort maar toch volledig zelfstandig; beide bedrijven zijn opgezet door de familie Kant en zitten in Veghel naast elkaar in een gecombineerd gebouwd. Ook zegt Leijten niet bekend te zijn met weerstand tegen de nieuwe werkwijze binnen de MotoPort franchisenemers. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws