Skip to main content

Fox Racing voor 610 miljoen verkocht aan eigenaar Bell Helmets

Het Amerikaanse motorcrosskledingmerk Fox Racing is voor 540 miljoen dollar overgenomen door Vista Outdoor, eigenaar van Bell Helmets. Verkoper is private equity firma Altamont Capital Partners, dat Fox Racing in 2014 kocht van de oprichters, de familie Fox. Naast de verkooprijs is er voor de verkopende partij nog een earn-out optie van 50 miljoen dollar op basis van de prestaties van het bedrijf in het lopende boekjaar, waardoor de totale aankoopprijs op 610 miljoen dollar komt. 

De netto-omzet van Fox groeide van 2019 tot 2021 jaarlijks met zo’n 20 procent en zal naar verwachting nog meer groeien in kalenderjaar 2022. Jaarlijks zet het motorcrossmerk nu zo’n 350 miljoen dollar om, met een winstmarge van 55 miljoen (EBITDA). 

Koper Vista Outdoors, gevestigd in de Amerikaanse staat Minnesota, is een zeer grote specialist in de Amerikaanse ‘outdoors’ recreatiesector, met een breed scala aan merken. Het merkenportfolio loopt van Remington jachtgeweren met munitie en materiaal voor fietsen (Camelbak, Giro) naar kamperen, bergbeklimmen, skiën en snowboarden.

Chris Metz, CEO Vista Outdoor: “Fox Racing past perfect in ons portfolio, met een enorme reputatie op het gebied van hoogwaardige helmen, beschermende uitrusting en kleding voor motorcross en mountainbiken. Het is synergetisch met onze bestaande actionsport business unit, waartoe ook Bell motorhelmen behoort.”

Fox Racing-topman Jeffrey McGuane blijft aan nadat de overname is voltooid, net als het hele huidige managementteam van Fox in Californië. 

Fox Racing Apparel Vista Outdoor infographic


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws