Skip to main content

Europese aanbesteding motorkleding rijexaminatoren CBR

Er is een Europese aanbesteding geopend voor de levering van uitgebreide motorkledingpakketten voor alle examinatoren van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Doel is het contracteren van één opdrachtnemer die “de inschrijving met de beste prijs-kwaliteit verhouding indient voor de levering van motorkleding”, waarbij alles bij één leverancier wordt ondergebracht. De geraamde waarde van de af te sluiten raamovereenkomst bedraagt naar verwachting € 110.000,- inclusief BTW per jaar. De verwachte ingangsdatum van de Raamovereenkomst is al op dinsdag 1 augustus 2020 en eindigt twee jaar later op 31 juli 2022. Echter, het CBR heeft daarna tweemaal de mogelijkheid om de overeenkomst met één jaar onder dezelfde condities te verlengen, een vaker gebruikte werkwijze bij dergelijke tenders. 

Gevraagd wordt om de volgende motorkleding voor de motorexaminatoren: 

  1. Motorkleding voor in de zomer: zomer motorjas en een zomer motorbroek.
  2. Motorkleding voor in de winter: winter motorjas en winter motorbroek. Hierbij wordt de merknaam “Goretex” als vereist materiaal genoemd. Als het gebruik van Gore-Tex daadwerkelijk een vereiste is, vallen een aantal merken, die hiervoor geen licentie hebben, direct al af. De kans bestaat echter dat een alternatief membraan ook geaccepteerd wordt. 
  3. Motorkleding tegen de regen: regenjas en regenbroek. 
  4. Handschoenen: winter handschoenen, doorwaai handschoenen en waterdampdoorlatende handschoenen.
  5. Overige motorkleding: windstopper en motorschoenen/motorlaarzen.
  6. Optionele producten, indien gewenst door het CBR: col, niergordel, riem/bretels, protectiemiddelen (schouders, ellenbogen, heup en knieën) en/of op maat laten maken van de motorkleding. 

Overigens lijkt de geraamde waarde voor de af te sluiten overeenkomst ook een bezuiniging te bevatten; volgens eigen opgaven besteedde het CBR in  2018 namelijk nog € 151.000,- aan motorkleding, in 2017 was dat zelfs € 167.000,- en in 2016 maar € 22.000,-. In het nieuwe, nog af te sluiten contract verwacht het CBR in 2020 te beginnen met 80 kledingsets, gevolgd door 30 sets in 2012, 35 in 2022 en 40 in 2023. 

De motorkleding en uitrusting moet qua kleurstelling zwart zijn, voorzien van gele accenten en voorzien van CBR-logo. Alles moet voldoen aan de NEN-EN 13595 normering voor beschermende kleding beroepsmatige motorrijders en NEN-EN 1621-1 & EN 1621-2 voor beschermende kleding tegen mechanische belasting voor motorrijders. Daarmaast dient alle protectie van de motorkleding minimaal te voldoen aan de geldende Europese Voorschriften 89/686/EEC. Opvallend genoeg wordt bij alle motorkledingsets qua protectie op de ellebogen, schouders en knieën volstaan met de minimale CE Level 1 protectie, voor de rugbeschermer is dat wel het veel robuustere CE Level 2. Echter, onder het kopje “optionele producten” wordt dan wel weer gevraagd om levering van protectiemiddelen voor schouders, ellenbogen, knieën en heupen van tenminste CE level 2.

Update 3 juni 2020: in de aanbesteding zijn wat termijnen verlengd.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws