Skip to main content

Duell neemt motorcross-distributeur Techno Motor Veghel (TMV) over

Duell is één van de belangrijkste distributeurs van powersports producten op de Scandinavische accessoiremarkt en kent ook een snelle groei in de rest van Europa. De onderneming heeft nu Techno Motor Veghel BV (“TMV”) overgenomen, de bekende Nederlandse importeur en distributeur van motorcross- en off-road producten, die een vooraanstaande marktpositie bekleedt op de motorcrossmarkt in de Benelux, zowel in de professionele als recreatieve marktsegmenten. 

TMV, opgericht in 1977, is als bedrijf meer dan 45 jaar actief in deze sector. De onderneming is
gevestigd in het z.g. motorcross-hart van Nederland, Veghel, dat omringd wordt door tal van bekende
motorcrossbanen. De transactie voegt nieuwe bekende merken toe aan Duells toch al omvangrijke importportefeuille.

Jarkko Ämmälä, CEO van Duell Oyj, merkt op:

“Wij zijn bijzonder verheugd over de zojuist voltooide transactie, die onze positie in Europa verder versterkt, dit keer met name op de motorcrossmarkt. TMV is een zeer sterke en bekende speler in motorcross, daarom is de deal bijzonder belangrijk voor ons. Wij streven actief naar groei op de Europese markt en zijn nu een stap dichterbij het bereiken van ons doel. Alle TMV-medewerkers gaan over naar Duell en we zijn blij meer toptalent aan boord te krijgen. Met elkaar samen zullen wij de groei van onze onderneming in de Benelux en de rest van Europa bespoedigen.”

Herman Zijerveld, CEO van TMV, is ook bijzonder verheugd over de transactie:

“We zien uit naar onze toekomstige samenwerking en zijn trots deel te mogen uitmaken van Duells succesverhaal. Door onze Scandinavische kracht te bundelen met Nederlandse commerciële expertise, zullen we in staat zijn het beste uit de samenwerking te halen. Duells vastberaden houding sluit perfect aan bij TMV’s ambities. Dus heb ik het vertrouwen dat wij samen sneller dan dat wij ooit voor mogelijk hielden zullen kunnen groeien, en onze klanten, partners en personeel nog beter van dienst kunnen zijn.”

Vorig jaar vormde een belangrijke stap in de geschiedenis van Duell met de beursnotering van de onderneming op de Helsinki Nasdaq First North Growth Market aan het einde van het jaar. Groei, vooral op de Europese markt, vormt één van de hoofddoelen van het bedrijf. In het afgelopen jaar werd goed aan de groeistrategie gestalte gegeven, toen de onderneming drie belangrijke overnames realiseerde, te weten die van het Franse Tecno Globe, van het Nederlandse IGM Trading BV, en de Grand Canyon GmbH onderneming. In het eerste kwartaal als beursgenoteerd bedrijf ging Duell goed van start en kon het al een aanzienlijke omzetgroei melden.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws