Skip to main content

Ducati in 2017: 55.871 motoren, 736 miljoen omzet

Ducati sluit 2017 af met overtuigende resultaten en zet de trend voort van constante groei die kenmerkend is voor de in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant in de afgelopen acht jaar. Er werden 55.871 motorfietsen geleverd aan klanten over de hele wereld (+0,8% ten opzichte van 2016), ondanks het feit dat de wereldwijde markt voor motorfietsen van meer dan 500 cc met 3,5% is gekrompen. Eind 2017 bedroeg de omzet € 736 miljoen, een nieuwe stap voorwaarts in een groeitendens waarin de omzet de afgelopen vijf jaar met bijna 30% is gestegen. Het bedrijfsresultaat bedroeg € 51 miljoen (2016: € 51 miljoen) met een operationele marge van 7%.

De financiële gegevens van de Audi Groep voor 2017, waarin Ducati het segment motorfietsen vertegenwoordigt, werden gepubliceerd tijdens de jaarlijkse persconferentie op het hoofdkantoor van AUDI AG in Ingolstadt.

“Deze sterke prestatie bevestigt de betrouwbaarheid van de productontwikkelingsstrategie die de afgelopen jaren is gevolgd “, aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding. “In 2017 hebben we de basis gelegd voor verdere, toekomstige ontwikkeling van het bedrijf. We lanceerden zeven nieuwe modellen op de markt. Verder presenteerden we de Panigale V4, de eerste Ducati fabrieksmotor met een 4-cilinder motorblok, het resultaat van de grootste investering die Ducati ooit in één enkel product heeft gestoken. Ook werd in 2017 het Scrambler gamma verder ontwikkeld. Tijdens de EICMA presenteerde het Scrambler merk de eerste volledig nieuwe motorfiets sinds de oprichting: de Scrambler 1100, die een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan de Ducati Scrambler wereld door het gebruik van big-bike technologie, optimale prestaties en hoogwaardige afwerking”.

“De kwaliteit van de resultaten onderstreept de sterke winstgevendheid en financiële veerkracht van Ducati”, aldus André Stoffels, CFO van Ducati Motor Holding. “Zelfs met een aanzienlijk hogere investering in productinnovatie, de wereldwijde uitbreiding van het Ducati verkoopnetwerk, de digitalisering van zowel onze producten als onze kernprocessen en als laatste, maar zeker zo belangrijk, onze enorme inzet voor de racerij, hebben we nog steeds een operationele marge van 7% bereikt”.

Op dit moment telt Ducati Motor Holding in totaal 1.570 medewerkers. Het Ducati verkoopnetwerk bestaat uit 780 Dealers in meer dan 90 landen.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws