Skip to main content

BMW Motorrad komt terug op haar eerdere beslissing om niet meer aanwezig te zijn op de grote internationale motorshows. In een Italiaans persbericht geeft het Duitse motormerk aan terug te keren naar de EICMA 2024 Motorshow in Milaan, de belangrijkste motorshow ter wereld. Hier worden jaarlijks veel nieuwe modellen gepresenteerd, al koos BMW hiervoor in het verleden ook de ‘concurrerende’ INTERMOT in Keulen.

BMW Motorrad trok zich tijdens de corona-pandemie snel terug van de toonaangevende EICMA motorshow in Milaan, en bevestigde dit nog eens in 2021 met de boodschap dat “nieuwe live en digitale plannen in toenemende mate de plaats zullen innemen van traditionele beursoptredens”. Daarop volgde KTM met een soortgelijke verklaring, waarop BMW inderdaad helemaal niet meer op de beurs stond, maar KTM er afgelopen jaar toch met een “nationale” stand aanwezig was.

Volledig assortiment

Nu laat BMW Motorrad dus weten haar strategie weer terug te veranderen naar de oude situatie, aldus een persbericht. “BMW Motorrad zal aanwezig zijn op de 2024-editie van EICMA, de grootste tentoonstelling in Europa die aan tweewielers is gewijd. BMW Motorrad zal deelnemen aan het evenement dat al jaren het Europese en mondiale motorrijden vertegenwoordigt, waar het het volledige assortiment motor- en scooterproducten zal aanbieden.”

“Het is met groot genoegen dat ik de aanwezigheid van BMW Motorrad op de EICMA aankondig. Ik kan niet wachten om deze geweldige show uit de eerste hand te ervaren en de immense passie die ons drijft te delen met onze hele gemeenschap, tweewielerliefhebbers en fans van ons merk.” – Markus Flasch, Head of BMW Motorrad

INTERMOT geen concurrent EICMA meer

Overigens is het karakter van die andere grote internationale motorberus, de INTERMOT in Keulen, volledig veranderd, zodat het onwaarschijnlijk lijkt dat motormerken die motorbeurs nog gaan uitkiezen om nieuws te presenteren.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws