Skip to main content

Bihr wordt importeur van Arai Helmet in Duitsland

Motoronderdelen-groothandel Bihr neemt het importeurschap van helmenmerk Arai Helmet over in Duitsland. Het Franse bedrijf was ook al verantwoordelijk voor de verkopen in Frankrijk en België. Hiermee komt Bihr gelijk met een groot merk op de Duitse markt, nadat het vorige week aankondigde haar activiteiten naar het oosten uit te breiden. Bihr is ook in Nederland aanwezig na de overname van Motana, maar hier wordt Arai juist weer gedistribueerd via Hoco Parts. Dit betekent niet direct dat er geen overlap kan ontstaan; bij andere producten zorgt de open Europese markt er ook al voor dat buitenlandse leveranciers ook producten ook willen leveren naar landen waar al een oficiële importeur is. Het is momenteel sowieso onrustig in de Europese motorgroothandel, na een aantal overnames en de komst van grote buitenlandse spelers die uitbreiden naar andere landen. Op dit vlak worden nog meer overnames verwacht, waarbij sommige samenwerkingsverbanden steeds meer voor de hand beginnen te liggen.

“We zijn erg blij dat we een overeenkomst met Bihr hebben bereikt om onze helmen in Duitsland te verdelen. Het Bihr-team heeft duidelijk laten zien dat het in staat is onze producten in Frankrijk en België te distribueren. We zijn meer dan blij dat we onze samenwerking nu kunnen uitbreiden naar Duitsland “, aldus Michio “Mich” Arai, CEO van Arai Helmets Ltd.

“Het is een grote eer voor ons om de Arai-producten in Duitsland te verdelen. Arai heeft een fantastisch assortiment aan producten met een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van veiligheid”, aldus Christophe Piron, CEO van Bihr. “Ons partnerschap met Arai in Frankrijk en België is buitengewoon succesvol en we zijn dan ook verheugd dit uit te kunnen breiden naar Duitsland”.

V.l.n.r: Jaimy Scevenels (Bihr VP Brand & Product Rider Gear), Christophe Piron (Bihr CEO), Michio Arai (Arai Helmets CEO) en Akihito Arai (Arai Helmets Director) – Foto: Bihr


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws