Bihr breidt uit naar Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en Slovenië

De Franse grossier van motorproducten Bihr gaat in een aantal nieuwe landen haar producten aan motordealers leveren. Daarmee volgt Bihr, volgens eigen zeggen “de grootste distributeur van onderdelen, accessoires en banden voor motoren, quads/ATV’s en scooters”, de beweging naar steeds grotere partijen die héél Europa als markt zien, zoals het Amerikaanse Parts Europe, Pierce uit Zweden (XL Moto/MX24), Hein Gericke en Polo uit Duitsland en in de toekomst ook het Nederlands/Belgische Powersport Distribution Group (Hoco Parts, Motoria, DC Afam). Hieronder het persbericht over de uitbreiding van het werkgebied voor Bihr. In Nederland is Bihr gevestigd in Ede, waar het vroeger onder de naam Motana actief was.

“In juli 2019 begint Bihr – Europa’s grootste distributeur van motor-/scooteronderdelen, -accessoires, -kleding en -helmen – met de verkoop van motorkleding en helmen in Duitsland, een van de grootste en belangrijkste markten in Europa. Er zijn nieuwe exclusieve overeenkomsten getekend met bekende kleding- en helmenmerken. Een team van vertegenwoordigers gaat vanaf nu de relaties onderhouden met de Duitse dealers. Deze dealers zullen worden bevoorraad vanuit een groot, modern magazijn in Bartenheim, dichtbij de Duitse grens. De startfase zal eind september worden voltooid.

Daarnaast heeft Bihr aangekondigd dat het ook verkoopactiviteiten voor zijn accessoires en motorkleding heeft opgestart in Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en Slovenië. Het distributiebedrijf streeft op die manier naar een geografische herpositionering in Europa.

Christophe Piron, CEO van BIHR: “We zijn zeer verheugd met de opening van onze nieuwe vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en Slovenië. Dankzij de versterking van onze kernactiviteiten op het gebied van motoronderdelen, -accessoires, -kleding en -helmen kunnen wij de huidige groei versnellen met een uitbreiding van onze geografische aanwezigheid, dit is een belangrijke maatregel om onze klanten een nog betere service te kunnen bieden.”

Over Bihr
BIHR is Europa’s grootste distributeur van onderdelen, accessoires en banden voor motoren, quads/ATV’s en scooters, daarnaast ook van motorkleding en helmen. De onderneming is in 1975 opgericht en is in meer dan 15 landen actief, waaronder Frankrijk. In dit land is BIHR ook marktleider. Het productaanbod omvat ongeveer 300 merken en 200.000 artikelen die via een netwerk van 14.000 dealers worden gedistribueerd. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door 400 medewerkers, onder wie 70 In-house vertegenwoordigers en 40 klantenservicemedewerkers. Vanaf het allereerste begin is dit grote en buitengewone succes gebaseerd op een uitgebreide dienstverlening en een uitstekende logistiek. Met een totale opslagruimte van meer dan 40.000 m² verdeeld over 4 magazijnen kan BIHR vrijwel alle dealers in Europa binnen 24 uur bevoorraden.

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief