Skip to main content

Alexander Buckan nieuwe designbaas BMW Motorrad

Alexander Buckan zal op 1 januari 2024 Edgar Heinrich opvolgen als het nieuwe hoofd van BMW Motorrad Design. In de toekomst zal Buckan verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van alle tweewielers van de BMW Group, evenals voor het ontwerp van de uitrusting en accessoires voor de motorrijders. Edgar Heinrich, sinds 2012 hoofd design bij BMW Motorrad, gaat met pensioen na 35 jaar bij de BMW Group.

“We zijn erg blij dat we Alexander Buckan, een ervaren collega en motorliefhebber, kunnen voorstellen als het nieuwe hoofd design voor BMW Motorrad. Als designteamleider heeft Alexander al veel bijgedragen aan ons motorfietsontwerp”, aldus Dr. Markus Schramm, hoofd van BMW Motorrad. “Hij is daarom de ideale persoon om BMW Motorrad Design te leiden en een verdere impuls te geven”, voegt Adrian van Hooydonk, hoofd van BMW Group Design, toe.

BMW R1200GS

Alexander Buckan, al jarenlang BMW-werknemer en motorliefhebber, staat vanaf heden aan het hoofd van het ontwerpteam. In 2003 begon Buckan zijn carrière bij BMW Motorrad als Transportation Designer. Sindsdien is hij verantwoordelijk geweest voor diverse modellen, waaronder de BMW F800GS, de BMW G45 X, de BMW R1200GS LC en de BMW R1200GS Adventure LC.

In april 2015 werd Alexander Buckan gepromoveerd tot hoofd van BMW Motorrad Vehicle Design. Als designmanager was hij samen met Edgar Heinrich betrokken bij het ontwerp van de BMW Motorrad VISION NEXT 100. Het ontwerp van de BMW CE 04 en BMW CE 02 e-scooters was de verantwoordelijkheid van Alexander Buckan, evenals het ontwerp van de nieuwe BMW R1300GS, die op 28 september 2023 zijn wereldpremière beleeft op de BMW Motorrad World in Berlijn.

Edgar Heinrich: 35 jaar passie voor BMW Motorrad

“Wij willen Edgar Heinrich bedanken voor zijn vele jaren geweldige diensten voor ons”, zegt Markus Schramm. “Met zijn enthousiasme voor het plezier van het rijden op twee wielen heeft hij talloze fans over de hele wereld geïnspireerd.”

Adrian van Hooydonk: “Met zijn passie voor BMW Motorrad en zijn creativiteit heeft Edgar Heinrich het merk als geen ander vormgegeven. Onder zijn leiding is het design van BMW Motorrad aanzienlijk verbreed, gemoderniseerd en vooral emotioneler gemaakt.”

Edgar Heinrich begon zijn carrière bij BMW Motorrad in 1985. In de loop van zijn carrière klom hij in 1992 op tot senior ontwerper. In 2005 nam hij de functie van hoofd van BMW Motorrad Vehicle Design over en zeven jaar later nam hij de algehele leiding over als hoofd van Design voor BMW Motorrad. Gedurende deze tijd gaf Heinrich vorm aan de ontwerptaal van het merk en ontwikkelde hij motorfietsen die de norm zetten in hun segment. Onder zijn leiding ontstonden modellen als de BMW R1100S sportboxer, de BMW K1200R naked bike en het reis-enduro-icoon, de BMW R1200GS. Heinrich was ook betrokken bij de ontwikkeling van HP-modellen, rallymotorfietsen, elektrische scooters en de BMW Motorrad VISION NEXT 100-studie.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws