Skip to main content

Aanbesteding nieuwe motorkleding politie mislukt

De in oktober van 2018 aangekondigde aanbesteding voor de aankoop van motorkleding voor de politie heeft geen leverancier opgeleverd. Het doel van deze aanbesteding was om “een rechtmatige raamovereenkomst te sluiten met één (1) leverancier van politie motorkleding”. Dit in afwijking van het huidige systeem, waarbij ‘leer’ en ‘textiel’ bij verschillende motokledingmerken vandaan konden komen. Doel was dat het nieuwe leren motorpak, textiel (en doorwaai) motorpak en een all-weather motorpak een combinatie zouden vormen en dus beter op elkaar afgestemd konden worden. De opdracht wordt echter niet gegund, met als officiële reden “er zijn geen inschrijvingen of deelnemingsaanvragen ontvangen, of deze zijn allemaal afgewezen”. Bronnen binnen de motorkledingmerken bevestigen aan Nieuwsmotor dat er wel degelijk inschrijvingen zijn, wat automatisch betekent dat die dus allemaal zijn afgewezen. 

Jaarlijks wil de politie 250 leren motorpakken, 450 textielen all-weather motorpakken, 850 textielen doorwaai motorpakken en 300 regenpakken afnemen, met een looptijd van vier jaar en mogelijkheid daarna tot een jaarlijkse verlenging. De winnende inschrijver zou worden geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding, aldus de inschrijvingsleidraad. 

Het feit dat de tender niet tot een feitelijke aanbesteding heeft geleid, betekent in ieder geval een jaar vertraging voor de aanschaf van nieuwe motorkleding voor de Nederlandse motoragenten. Het lijkt voor de hand te liggen dat er een nieuwe tender wordt uitgeschreven, waarbij naar de haalbaarheid van de gestelde eisen zal moeten gekeken. 

Bij de politie was niemand beschikbaar voor een reactie. 

De huidige motorkleding van de politie: links textiel, rechts leer. Foto: politie.nl


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws