Skip to main content

Einde: ook geen MotorSalon Brussel in 2024

In een persbericht meldt FEBIAC, organisator van de belangrijke motor- en autoshow Het Salon in Brussel en vertegenwoordiger van de auto- en motormerken in België en Luxemburg, nu al dat er geen Autosalon meer komt in 2024. In de afgelopen editie van januari 2023 ontbraken de motormerken al, maar doordat het voor de auto’s wel doorging leek er nog een mogelijkheid dat de motoren zouden terugkeren naar de “Beurspaleizen van de Heizel”, zoals de beurslocatie in de Brussels Expo ook wel wordt genoemd.

De vroegtijdige afgelasting lijkt voor een definitief einde van zowel de jaarlijkse auto- als motorshow te zorgen, nadat corona en minder interesse vanuit de merken al voor een veel kleinere editie van 2023 zorgden. Voor de auto- en motormerken was Het Salon altijd een evenement met een dubbel gezicht: aan de ene kant werden er enorm veel nieuwe auto’s en motoren verkocht, aan de andere zijde waren de zeer lange beurs (twee weken) en dure stand een bijna verplichte maar enorme aanslag op elk marketingbudget, waarbij er door de kopers (zo vroeg in het jaar) ook nog eens forse kortingen werden verwacht.

“Geen kwaliteitsvolle en representatieve ervaring”

“De Raad van Bestuur van FEBIAC heeft besloten om volgend jaar geen fysiek Autosalon te organiseren. Het doel van FEBIAC is steeds de bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden. Aangezien de voorwaarden daarvoor niet aanwezig zijn, heeft de Raad van Bestuur besloten het proces niet voort te zetten voor 2024” – Salon-organisator FEBIAC

FEBIAC

FEBIAC is goed vergelijkbaar met de Nederlandse RAI, met als verschil dat de RAI niet alleen de auto- en motormerken vertegenwoordigt en zowel de AutoRAI als de -reeds lang niet meer bestaande- MotorRAI organiseerde, maar ook eigenaar van de beurslocatie (RAI Amsterdam) is. Verder is het zo dat Het Salon jaarlijks het allerbelangrijkste moment voor de verkoopcijfers was. Op de Brusselse beursvloer werd een zéér groot percentage van alle nieuwe motoren en auto’s direct verkocht, al dan niet met de bekende “saloncondities” en hoge kortingen.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws