Skip to main content

MotoGP: Marco Bezzecchi wint eenvoudig in Argentinië

De tweede race om het 2023 MotoGP kampioenschap werd verreden in Argentinië. Het circuit was kletsnat en Alex Marquez mocht voor het eerst van pole position vertrekken in de MotoGP klasse. Marquez had een goede start maar Bezzecchi troefde hem af bij het ingaan van de eerste bocht. Regerend wereldkampioen Bagnaia is derde. Nagagami geeft Quartararo een ferme tik waardoor de Fransman flink veel plaatsen verliest. Na 5 ronden gereden te hebben is het nog steeds Bezzecchi die leidt en hij heeft een kleine seconde voorsprong op Alex Marquez.

Halverwege de race is de top 3 ongewijzigd. Bezzecchi heeft een voorsprong van ruim 4 seconden en Bagnaia zit bij Marquez op het achterspatbord. Het was dan ook een kwestie van tijd voor Bagnaia een aanval maakt op Marquez om de tweede plaats te veroveren. Marquez pareert maar de fabrieks-Ducati komt Marquez wederom voorbij en hij neemt snel afstand van de Spanjaard. Met nog 8 ronden te gaan leek het allemaal veilig voor Bagnaia maar in bocht 13 schuift zijn voorkant weg en gaat hij eraf. De motor blijft wel lopen en hij kan weer opstappen, wel heeft hij meer dan 12 plaatsen verloren door deze actie. Op de derde plaats zit nu Morbidelli met de Yamaha. Zarco begint goed in het ritme te komen aan het einde van de race. Morbidelli haalde hij makkelijk in en hij heeft zicht op Alex Marquez. In de laatste ronde is Marquez geen partij voor Zarco. De Fransman gaat hem eenvoudig voorbij en slaat meteen een gaatje. Bezzecchi wint en Zarco pakt de tweede plaats voor Alex Marquez.

De Nederlanders
In de Moto3 was het voor Collin Veijer een lastig weekend. Hij startte als 17e en kwam in de race als 22e over de finish. De race werd gewonnen door Tatsuki Suzuki. In de Moto2 was Toni Arbolino de snelste. Zonta van den Goorbergh werd 18e en Bo Bendsneyder kwam als 22e over de finish.

Sprintrace van zaterdag
Brad Binder wist zaterdag op een knappe manier de sprintrace te winnen. De race verliep over 12 ronden en de vanaf de 15e gekwalificeerde Zuid-Afrikaan wist na één ronde zich al in de top 5 te vechten. Toen hij op een gegeven moment de leiding had heeft hij deze niet meer afgestaan. Bij het ingaan van de laatste bocht zat Bezzecchi hem op de hielen maar hij had met 0.072 seconden voorsprong op de Italiaan genoeg om de sprintrace te winnen.
De volgende race is in de USA en dat is op 16 april.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws