Skip to main content

Alpinestars gaat op 10 juli haar eerste integraalhelm voor straatgebruik lanceren met de Supertech R10. Deze helm is de aftrap voor een complete lijn helmen waaronder een carbon variant, een wat betaalbaardere polycarbonaat helm en ook een systeemhelm zit er aan te komen. De Supertech R10 is de eerste die in een oplage gaat komen van 200 stuks. Vanaf 10 juli zal deze volledige carbon helm verkrijgbaar zijn. De Supertech R10 is gebaseerd op de helm die door meerdere MotoGP coureurs al in gebruik is waaronder door Jack Miller.

De spoiler achterop de helm zorg voor minder luchtweerstand en er zijn twee verschillende variaties, een spoiler voor racegebruik en voor straatgebruik. De helm heeft een zicht van 220° horizontaal en 57° verticaal. Het optische klasse 1 vizier komt met een Pinlock 120XLT en is voorbereid voor een tear off. Het EPS aan de binnenzijde van de helm is uitgerust met het gepatenteerde A-Head montagesysteem. Hiermee is de hoogte en de hoek te verstellen van de helm, men gebruikt dit als in de S-M10 crosshelm en daarmee komt de helm precies op de gewenste manier van de rijder op het hoofd te zitten. De helm is voorbereid tot een hydratatieslang om vocht tot je te kunnen nemen tijdens het rijden en er is het Emergency Release System die ervoor zorgt dat de wangkussens eenvoudig verwijderd kunnen worden op het moment dat het mis is gegaan. 

De Supertech R10 heeft het nieuwe 22-06 keurmerk en de prijs van deze helm is tot op heden niet bekend, geïnteresseerden kunnen op 10 juli vanaf 18:00 uur de helm bestellen op de site van Alpinestars.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws