Skip to main content

Touratech introduceert ARTT kwaliteitslabel motorreizen en motortrainingen

Als gevolg van de enorm gestegen vraag naar georganiseerde motorreizen en motortrainingen, is er de afgelopen jaren een enorm, maar ondoorzichtig aanbod ontstaan. Daardoor wordt het voor klanten steeds moeilijker om kwalitatief hoogwaardige aanbieders te vinden. Met het A.R.T.T. programma wil Touratech, samen met Edelweiss motorreizen, een internationaal geldende certificering voor motorinstructeurs en motorreisbegeleiders in het premiumsegment invoeren. Afgestudeerden krijgen volgens de initiatiefnemers daarmee “een vaardighedenpakket waarmee ze motorervaringen op het allerhoogste niveau kunnen creëren”.

Wat is A.R.T.T.?

A.R.T.T. staat voor Adventure Rider Tours en Training. Dit beschrijft in het kort het kernsegment van de snelgroeiende markt voor hoogwaardige offroad-ervaringen op de motor. Gidsen en instructeurs krijgen daarvoor les in het begeleiden van motortochten en -trainingen, plus een breed portfolio van vaardigheden voor het zelfverzekerd omgaan met de (soms) complexe dynamische processen binnen een reis of lesgroep.

Reisleiders en instructeurs die zich aanmelden voor het programma moeten al uitstekende rijvaardigheden hebben, aangezien er geen rijtechnieken worden aangeleerd als onderdeel van de certificering.

 A.R.T.T. als basis voor een businessmodel

De A.R.T.T. certificering is de perfecte voorwaarde voor instructeurs en gidsen om zich te onderscheiden van de massa en zich te richten op een premium publiek. Bovendien zijn A.R.T.T.-gecertificeerde gidsen en instructeurs bevoegd om het merk Touratech te integreren in hun marketingconcept en -aanbod.

 De weg naar een certificaat

De route naar een A.R.T.T. certificering loopt via het Touratech-hoofdkantoor in Niedereschach (D). Na een individueel selectieproces doorlopen de deelnemers daar een vijfdaagse workshop, die zowel praktische als theoretische modules omvat en wordt afgesloten met een examen. Aan het einde van dit proces gloort dan het A.R.T.T. certificaat.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws