Skip to main content

100 Colls: het maximale aantal bergpassen in één weekend

De derde editie van de 100 Colls vindt plaats op 26, 27 en 28 april 2024. De 100 Colls is een episch motorweekend om in drie dagen het maximale aantal bergpassen in Catalonië op de motor te verkennen. Aan elk van de passen worden punten toegekend op basis van de hoogte, lengte, wegcategorie of locatie.

Bereid je voor op een reis vol plezier, uithoudingsvermogen, uitdaging en persoonlijke prestaties. De 100 Colls is meer dan alleen een route; het is een kans om het onbekende te overwinnen en je stempel te drukken op het asfalt van elke veroverde pas.

Geen race, maar…

Het is geen race; snelheid is geen fundamentele factor, maar het evenement is wel zéér competitief in termen van consistentie, logistiek en planning, waarbij elke beslissing op de route zorgvuldig moet worden overwogen en compromissen nodig zullen zijn om de finish te bereiken.

Bericht gaat verder onder de foto

100 colls, 100% passie, 100% motorrijden

De 100 Colls is een kans om je grenzen te vinden, persoonlijke mijlpalen te behalen en je aan te sluiten bij een gemeenschap van liefhebbers van motorroutes. Het is een persoonlijke en collectieve uitdaging die uithoudingsvermogen, tempo en de ontdekking van nieuwe gebieden en onbekende wegen met zich meebrengt, waarbij je de pure vrijheid van het motorrijden ervaart.

Het zijn niet alleen achtenveertig intense uren; het is meer dan dat, want zodra u zich heeft aangemeld, stuurt de organisatie u een kaart met de voorgestelde passen voor deze editie en hun scores, zodat u zelf uw strategie slim maar realistisch kunt gaan plannen.

Voorbereiding wordt verslaving

Deze twee maanden voorbereiding worden voor veel deelnemers een totale verslaving. Met vrienden samenkomen om de ideale route te vinden, de omgeving, de Catalaanse bergwegen en de uitwijkroutes bestuderen met de kaart en een biertje in de hand, in afwachting van het magische moment van vertrek.

Keuzes

Juist dat startpunt is een van de unieke elementen van dit evenement. U kunt namelijk overal op de kaart zelf uw startpunt kiezen. De enige verplichting is daarna om op zondag om 13.00 uur aan te komen in Món Sant Benet in Sant Fruitós de Bages, waar de laatste maaltijd en de pin- en trofeeceremonie zullen plaatsvinden.

Master 100 Colls

Deelnemers die de uitdaging voltooien, krijgen de Master 100 Colls titel in de categorieën Goud, Zilver of Brons, afhankelijk van het aantal punten dat de deelnemer met de hoogste score heeft behaald.

Voor de deelnemers zijn deze trofeeën tevens mijlpalen, variërend van het behalen van het maximale aantal passen, over deelname als team, tot aan de meest begeerde trofee, de Garmin Xtrems, waarbij het maximale aantal punten wordt behaald en je tegelijkertijd de drie verste colls passeert, aan de uiteinden van de kaart. Een hele flinke uitdaging als je bedenkt dat het gebied 35.000 km² beslaat!

Uiteindelijk is er geen enkele winnaar, aangezien de uitdaging van persoon tot persoon verschilt en de anekdotes en verhalen van dit intense weekend het hele jaar door duren.

‘Seny’* is de sleutel

De gekozen data zijn niet toevallig; Eind april markeert traditioneel een verandering in het Catalaanse weer, met veel variabelen, die van dezelfde strategie een makkelijke plezierritje of een zeer veeleisend evenement van kunnen maken. Het uitgestrekte gebied waarin het evenement plaatsvindt en de grote verscheidenheid aan topografische factoren, kunnen ook uw vooraf gemaakte berekeningen veranderen. Planning is cruciaal, maar het op zak hebben van alternatieven zal uiteindelijk uw resultaat bepalen.

100 Colls 2024

De editie van dit jaar vindt plaats van 26 tot en met 28 april. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 220,- voor motorrijders en € 70,- voor passagiers. Daarvoor krijgt u:

 • Kaart met de volledige lijst van de 100 in aanmerking komende passen.
 • Trackerverhuur (alleen voor motorrijder).
 • Realtime registratie van uw passage via de in aanmerking komende passen.
 • Gebruik van mobiele applicaties.
 • Identificatieslabbetjes en stickers.
 • Welkomstaperitief bij aankomst.
 • Afsluitingslunch.
 • Herdenkingsgeschenk.
 • Deelnamediploma, prijzen en trofeeën op basis van ranking.
 • Extra prijzen op basis van medewerking van sponsors.
 • Levering per post van een kaart bij registratie en een deelnemerspakket met de tracker een paar dagen voor het evenement.

De prijs is exclusief de restitueerbare tracker borg (€ 50)

De inschrijving opent op 1 maart via de website http://www.100colls.cat Plaatsen zijn zeer beperkt!

Maak deel uit van de magie van de 100 Colls!

*Seny is een Catalaans woord dat wordt gebruikt voor intelligent oordeel.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws